Dohoda o rozvázání pr. pom.- za(ec)

• (neregistrovaný)

3. 5. 2007 13:00

Dobrý den,
    zaměstnavateli přišla od zaměstnance dohoda o rozvázání pracovního poměru. Zaměstnanec cituje v dohodě ukončení dle par. 43 ZP, což je podle starého zákoníku a uvádí přesný termín ukončení (napsáno 30.4., ukončení 1.7.). Mám pocit, že pokud je rozvázání pracovního poměru, tak to píše zaměstnavatel a ne zaměstnanec (tem by měl napsat klasickou výpověď) a většinou se to píše ke kratšímu datu, než 2 měsíce. Myslím, že tato dohoda je neplatná, vzhledem k špatnému paragrafu. Můžete mi někdo potvrdit můj názor? Děkuji Jana

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 3. 5. 2007 13:03

Jana (neregistrovaný)

Re: Dohoda o rozvázání pr. pom.- za(ec)
      Ještě jsem se chtěla zeptat, co rozhoduje - datum odeslání nebo datum přijetí pošty (výpovědi). Razítko na dopise je 30.4., ale dopis jsme obdrželi dnes, tj.3.5.. Děkuji

• 3. 5. 2007 14:18

Jana (neregistrovaný)

Určitě má špatný paragraf,dohoda je §49,dohodou rozvázat pracovní poměr můžou obě strany,ten člověk vám chtěl dát výpověď a byl zbytečně "chytrý",datum se počítá ode dne doručení,tedy i kdybyste výpověď přijali,tak začíná běžet bohužel až od 1.5.,takže další smůla pro toho člověka,asi by měl lepší se s vámi spojit a domluvit se na dohodě,pokud ho pustíte,pokud né,tak vám může celý provoz nabourat,napište mu,že jeho výpověď je neplatná,protože §43 je přeložení a tudíž,že to neakceptujete.

• 3. 5. 2007 15:58

Jiřka (neregistrovaný)

Není jasné, zda se chtěl dohodnout nebo zda dal výpověď. Pokud tam píše o dohodě, tak to zřejmě myslel jako dohodu a navrhuje ukončení k 30.6. V takovém případě by tato dohoda (i když tam dal starý § - nemusí tam být § žádný) byla platná jen tehdy, pokud s ní bude souhlasit i zaměstnavatel a souhlas dá písemně. Pokud nesouhlasí, ani na to nemusí reagovat a žádná dohoda se nekoná. Pokud to zaměstnanec myslel jako výpověď, pak se tam nemůže zmiňovat o dohodě. Musel by podat výpověď tak, jak má znít (a ani tam nemusí uvádět žádný §). Rozhodující je datum přijetí, takže pokud výpověď zaměstnavatel převezme v květnu, výpovědní lhůta začně běžet od 1.6., pracovní poměr skončí 31.7. Bylo by lepší zaměstnance zkontaktovat,zeptat se, co tím myslel a říct mu, ať to napíše znova a pořádně.

• 3. 5. 2007 16:03

Jana (neregistrovaný)

Děkuji
      Děkuji za názory, bude asi lepší sepsat dohodu, kde bude jasné kdy končí. Zaměstnavatel s jeho odchodem souhlasí, takže to snad nebude problém. Ještě jednou děkuji a přeji pěkný zbytek dne. J.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).