OSVČ - hlavní činnost za dobu mateřské?!

• (neregistrovaný)

3. 5. 2007 18:59

Začnu tím, že mám chuť s touhle prací přestat.. Od rána vyřizuji neuvěřitelné požadavky všemožných úřadů :-((

Klientka, která měla normální pracovní poměr a na vedlejší OSVČ si přivydělávala. V listopadu 2005 porodila, z PP pobírala mateřskou, nějak "logicky" jsem předpokládala, že to je dostatečný důkaz výkonu VEDLEJŠÍ činnosti. OMYL - musí za měsíce PPM jako OSVČ zaplatit minimum na HLAVNÍ činnost, protože neměla potřebný příjem... Mám pocit, že hledat logiku v tomhle prostě nejde a štve mě jedno, že něco takovýho mě prostě nenapadlo - stačilo přerušit živnost...
    Tak jen upozorňuji ostatní, při PPM, nemoci apod. ať nedopadnou stejně...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 3. 5. 2007 23:20

Markéta (neregistrovaný)

Re: OSVČ - hlavní činnost za dobu mateřs
      Tak přesně toto se mi stalo taky, jsem naštvaná, protože 10tisic které musím doplatit je pro rodinu s 2 malinkýma dětmi hodně. Navíc musím doplatit ještě penále.

Někdo sedí doma na prdeli a nic nedělá, bere pěkné sociální dávky od státu a já po večer pracuji (přes den se plně věnuji dětem), aby jsme si udrželi nějakou životní úroveň a musím platit. Je to nespravedlivé. Markéta

• 4. 5. 2007 8:32

Jana (neregistrovaný)

Má smysl požádat třeba o snížení??!!
      Myslíte, že by mělo smysl zkusit poslat třeba žádost o snížení?

• 4. 5. 2007 11:14

Markéta (neregistrovaný)

Re: Má smysl požádat třeba o snížení??!!
      Nemělo, ptala jsem se na to všude kde to šlo, řekli, že je takový zákon a že se s tím nedá nic dělat. Markéta

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).