Re: OSVČ - hlavní činnost za dobu mateřs
Tak přesně toto se mi stalo taky, jsem naštvaná, protože 10tisic které musím doplatit je pro rodinu s 2 malinkýma dětmi hodně. Navíc musím doplatit ještě penále.
Někdo sedí doma na prdeli a nic nedělá, bere pěkné sociální dávky od státu a já po večer pracuji (přes den se plně věnuji dětem), aby jsme si udrželi nějakou životní úroveň a musím platit. Je to nespravedlivé. Markéta
Re: Má smysl požádat třeba o snížení??!!
Nemělo, ptala jsem se na to všude kde to šlo, řekli, že je takový zákon a že se s tím nedá nic dělat. Markéta
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
3. 5. 2007 18:59
Začnu tím, že mám chuť s touhle prací přestat.. Od rána vyřizuji neuvěřitelné požadavky všemožných úřadů :-((
Klientka, která měla normální pracovní poměr a na vedlejší OSVČ si přivydělávala. V listopadu 2005 porodila, z PP pobírala mateřskou, nějak "logicky" jsem předpokládala, že to je dostatečný důkaz výkonu VEDLEJŠÍ činnosti. OMYL - musí za měsíce PPM jako OSVČ zaplatit minimum na HLAVNÍ činnost, protože neměla potřebný příjem... Mám pocit, že hledat logiku v tomhle prostě nejde a štve mě jedno, že něco takovýho mě prostě nenapadlo - stačilo přerušit živnost...
Tak jen upozorňuji ostatní, při PPM, nemoci apod. ať nedopadnou stejně...