Re: sleva a bonusy ke stavebnímu dílu
Myslím, že jsem to celé pochopila, ale nerozumím tomu, proč Vy budete mít bonus jako záruku na kvalitu stavby? Tu byste spíš měli platit Vy? No ale k té slevě za pět let. Nevím, jak je přesně stanovena ve smlouvě, ale v zásadě oni Vám celkem nezaplatí celou část, ale jen 90 % (pokud ta sleva za 5 let bude taky 5 %). Jakým způsobem je formulována tato sleva? Já to chápu tak, že byste si o tu slevu měli snížit výnosy v roce 2006.
Jéžiš, teď jsem ale napsala nesmysl, vlastně píšete, že ten bonus bude poskytnut Vám, takže to výnosy snižovat nebude, tak asi jsem to úplně celé nepochopila, jak jsem se chvástala:-) Mrknu na to ještě jednou, abych nenapsala další nesmysl.
Tak na podruhé už snad dobře. Slevu bych časově rozlišila, jak píšete, to bych udělala stejně. Bonus bych účtovala až za těch pět let, nyní bych se o něm v účetnictví nezmínila, protože si myslím, že věcně souvisí s rokem za pět let. Právě proto, že to bude za pět let má svoje opodstatnění.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
4. 5. 2007 6:35
Provedli jsme stavební dílo, ve smlouvě je uvedeno, že bude při konečné fa vyúčtována sleva 5%. Toto mělo být provedeno v r. 06. Tuto slevu poskytujeme(dobropis) až nyní - účt. r. 06 602/385 -interní doklad, vystavená fa 385,343/311. Dále je ve smlouvě uvedeno, že za pět let nám bude poskytnut bonus-já vystavím fa i s DPH-je to v podstatě záruka na kvalitu stavby.Mám již nyní v r. 07 nějak o tomto bonusu účtovat? Firma nám zadržela 10 % z celkové fakturace, po vystavení slevy udělá zápočet ze zádržného, zbytek nám zaplatí. Za 5 let vystavím fa na bonus, ve stejné výši jak byla sleva a bude proplaceno.
Věřím, že jsem to napsala alespoň trochu srozumitelně, ještě jsem se s takovým způsobem nesetkala.
Děkuji