Re: trvalý pobyt
>>Může majitel nemovitosti odhlásit osobu z trvalého
>>pobytu bez přítomnosti této osoby? Nebo prosím
>>poraďte
>>jiný způsob jak to lze vyřešit.
>požádat obecní úřad, ten ho vyzve, když nepřevezme tak
>pošle veřejnou vyhláškou, a je z dalšího občana
>bezdomovec.jasné,to jsem zkoušela ale úřad se brání,říkali mi že nelze z trv.pobytu vypsat
ale lze, pokud se tam ten člověk nezdržuje. požádejte úřad o zrušení trvalého pobytu z důvodu, že se tam nezdržuje.
>>>>Může majitel nemovitosti odhlásit osobu z trvalého
>>>>pobytu bez přítomnosti této osoby? Nebo prosím
>>>>poraďte
>>>>jiný způsob jak to lze vyřešit.
>>>požádat obecní úřad, ten ho vyzve, když nepřevezme
>>>tak
>>>pošle veřejnou vyhláškou, a je z dalšího občana
>>
>>>bezdomovec.jasné,to jsem zkoušela ale úřad se
>>>brání,říkali mi že nelze z trv.pobytu vypsat
>
>ale lze, pokud se tam ten člověk nezdržuje. požádejte
>úřad o zrušení trvalého pobytu z důvodu, že se tam
>nezdržuje.děkuji,zkusím to znovu snad se mi to povede
Prosím o radu. Můj známý má trvalé bydliště kdesi v nemovitosti, kterou v "pomatení mysli" daroval dnes již bývalé manželce. Tam se samozřejmě vrátit nemůže. Nyní bydlí zcela někde jinde v podnájmu. Protože je OSVČ, má problémy s vyřizováním svých záležitostí tam, kde dosud trvalé bydliště. Je možné, aby si v místě, kde je již několik let zdržuje, dojít na matriku a požádat o změnu bydliště na jejich adresu??
Co pak se sociálkou, zdravotkou, FÚ a živnosťákem?? Musí jet do původních nebo stačí v novém místě nahlásit změnu bydliště?? Nikdy jsme se s tím ještě nesetkali. Děkuji za odpovědi a rady.
s trvalým bydlištěm musí souhlasit majitel nemovitosti. a pochybuji, že mu u podnájmu dovolí napsat pronajímatel trvalé bydliště. ale může si vyřídit úřední adresu na úřadě - tj. tzv. bezdomovec. pak spadá na úřady podle této adresy. nahlásit může na ty nové úřady.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
4. 5. 2007 19:15
Může majitel nemovitosti odhlásit osobu z trvalého pobytu bez přítomnosti této osoby? Nebo prosím poraďte jiný způsob jak to lze vyřešit.