Re: Pohodáři - zaúčtování zálohy leasing
jasně to jsem již udělal ( zapomněl jsem napsat, ale jinak bych přeci neměl v závazcích splátky ), jenže ta faktura byla zálohová, takže je již zaplacena :-( a zlikvidovaná oproti platbě bankou :-( a bohužel je potřeba zlikvidovat následně došlý daňový doklad :-(
Re: Pohodáři - zaúčtování zálohy leasing
Dobrý den, snad je to ještě aktuální. Došlý daňový doklad zapište normálně jako FP na cifru, která tam je vyčíslena a do této faktury ještě natáhněte přes záznam likvidace zálohových faktur, tu již zaplacenou zálohovku. Snad jsem pochopila dotaz správně.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
5. 5. 2007 15:00
Vzdávám se, ale asi jsem zcela natvrdlý, HOT-LINE stormware je mi v tomto případě maličko na dvě věci ( 3x jim nějak podivně vypadl telefon ) :-( a maily taky nějak stávkují, tak se zlkusím zeptat někoho z Vás :-)
Vedu DE
dostal jsem zálohovou FA na předmět leasingu o třech položkách
- mimořádná splátka ( akontace )
- poplatek za LS
- 1. řádná splátka leasingu
FA jsem uhradil bankou a tím i "zlikvidoval"
jo jenže dorazi daňový doklad k zálohovce a já ať myslím jak myslím nedokážu zaúčtovat jednotlivé položky, respektive ještě mimořádnou splátku + polatek bych věděl - ( interní doklady - celá částka mínusem a pak do přijatých faktur ) - jenže co s první splátkou leasingu, která mi stále zůstává v závazcích?
jediné co mě napadá, rozdělit zálohovku dodatečně na dva doklady:
1) akontace + poplatek
2) 1. splátka
Co Vy na to? Hoďte mi někdo prosím lano :-) díky