Pohodáři - zaúčtování zálohy leasing N1

• (neregistrovaný)

5. 5. 2007 15:00

Vzdávám se, ale asi jsem zcela natvrdlý, HOT-LINE stormware je mi v tomto případě maličko na dvě věci ( 3x jim nějak podivně vypadl telefon ) :-( a maily taky nějak stávkují, tak se zlkusím zeptat někoho z Vás :-)

Vedu DE

dostal jsem zálohovou FA na předmět leasingu o třech položkách
    - mimořádná splátka ( akontace )
    - poplatek za LS
    - 1. řádná splátka leasingu

FA jsem uhradil bankou a tím i "zlikvidoval"

jo jenže dorazi daňový doklad k zálohovce a já ať myslím jak myslím nedokážu zaúčtovat jednotlivé položky, respektive ještě mimořádnou splátku + polatek bych věděl - ( interní doklady - celá částka mínusem a pak do přijatých faktur ) - jenže co s první splátkou leasingu, která mi stále zůstává v závazcích?

jediné co mě napadá, rozdělit zálohovku dodatečně na dva doklady:

1) akontace + poplatek
    2) 1. splátka

Co Vy na to? Hoďte mi někdo prosím lano :-) díky

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 5. 5. 2007 15:56

Karel (neregistrovaný)

Re: Pohodáři - zaúčtování zálohy leasing
      V prvni rade zapsat majetek to agendy Leasingovy majetek, vygenerovat splatky a pak je tou fakturou zlikvidovat.

• 5. 5. 2007 16:28

PetrM. (neregistrovaný)

jasně to jsem již udělal ( zapomněl jsem napsat, ale jinak bych přeci neměl v závazcích splátky ), jenže ta faktura byla zálohová, takže je již zaplacena :-( a zlikvidovaná oproti platbě bankou :-( a bohužel je potřeba zlikvidovat následně došlý daňový doklad :-(

• 15. 5. 2007 14:30

Jana H. (neregistrovaný)

Dobrý den, snad je to ještě aktuální. Došlý daňový doklad zapište normálně jako FP na cifru, která tam je vyčíslena a do této faktury ještě natáhněte přes záznam likvidace zálohových faktur, tu již zaplacenou zálohovku. Snad jsem pochopila dotaz správně.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).