Re: platová třída
Určitě máte nějakou smluvní mzdu a pracovní náplň,asi děláte také spoustu věcí,které nejsou vaší povinnost,a asi jste na tyto podmínky přistoupila,pokud byste byla uklízečka,tak vás přeplácí,mohla byste být zařazena v 1.tarifním stupni za 8 000,-Kč hrubého,pokud manipulujete s peněžní hotovostí tak to je tarifní třída 4,což by bylo 10 800,-Kč vy jste asi zařazena do 5.tarifní třídy-zajišťování pohostinského provozu,vedení administrativně ekonomické agendy což je 12 000,-Kč hrubého,na hod.71,50Kč,vašich 80,.Kč odpovídá možná 6,stupni tj.78,90Kč na hod a celkem 13 200,-hrubého,takže se mzdou je to zřejmně dobře,ale děláte holku pro všechno,taky vás ta práce určitě baví a možná,že vás trochui zneužívají,možná,že jste sama taková aktivní.
Jen pro upřesnění: jistě nemáte platovou třídu (ta ve státním), vy budete mít podle skupiny prací zaručenou mzdu. Postrádám zmínku o příplatku za práci v noci a 16 hodin podle ZP nelze dělat. Nejvýše 12 hod. Operovat s tím, že 4 hod. jsou práce přesčas je sice možné, ale přesčasy nelze předem plánovat jako ve vašem případě. Mají mít povahu nahodilou, neplánovanou, výjimečnou. Teď záleží na tom, jak se vede evidence docházky. Pokud tak, jak píšete, zaměstnavatel si koleduje o pěknou sankci. Píšete-li tak, aby to bylo v souladu se ZP, tak zase riskujete vy. Pokud by došlo např. k úrazu, přepadení,... byl by to např. pracovní nebo nepracovní úraz?? A co další negativa s nepravdivě vedenou evidenci docházky??
>>>Vprac.smlouvě mám provozní - uklízím
>>>šatny,wc,saunu,sklady,sportovní zařízení,objednávám a
>>>přívážím zboží
>>>do restaurace,vše zadám do počítače,každý týden
>>>inventuru s číšníkem ,jednou za měsíc pátek až neděle
>>>8-24 za
>>>barem.Fond pracovní boby odpovídá danému měsíci.Volno
>>>v pondělí.V jáké bych měla být zařazena platové
>>>skupine a jak si vypočítat plat.ted mám 80kč hrubého
>>>na
>>>hodinu ať je neděle nebo svátek.Děkuji.
>
>
>Jen pro upřesnění: jistě nemáte platovou třídu (ta ve
>státním), vy budete mít podle skupiny prací zaručenou
>mzdu. Postrádám zmínku o příplatku za práci v noci a
>16 hodin podle ZP nelze dělat. Nejvýše 12 hod. Operovat
>s tím, že 4 hod. jsou práce přesčas je sice možné, ale
>přesčasy nelze předem plánovat jako ve vašem případě.
>Mají mít povahu nahodilou, neplánovanou, výjimečnou.
>Teď záleží na tom, jak se vede evidence docházky. Pokud
>tak, jak píšete, zaměstnavatel si koleduje o pěknou
>sankci. Píšete-li tak, aby to bylo v souladu se ZP, tak
>zase riskujete vy. Pokud by došlo např. k úrazu,
>přepadení,... byl by to např. pracovní nebo nepracovní
>úraz?? A co další negativa s nepravdivě vedenou evidenci
>docházky?? ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,Mám stálou mzdu ,nemám žádné přesčasy aní žádné příplatky za so-ne.pracovní dobu mám někdy 4h,někdy17h atd počet hodin odpovídá hodinám v měsíci.Evidenci docházky vedu a odevzdávám zaměstnavateli.Jsem v práci každý den mimo pondělí.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
6. 5. 2007 14:43
Vprac.smlouvě mám provozní - uklízím šatny,wc,saunu,sklady,sportovní zařízení,objednávám a přívážím zboží do restaurace,vše zadám do počítače,každý týden inventuru s číšníkem ,jednou za měsíc pátek až neděle 8-24 za barem.Fond pracovní boby odpovídá danému měsíci.Volno v pondělí.V jáké bych měla být zařazena platové skupine a jak si vypočítat plat.ted mám 80kč hrubého na hodinu ať je neděle nebo svátek.Děkuji.