DE a neuhrazené FA již promlčené

• (neregistrovaný)

7. 5. 2007 17:26

prosím o radu a všem děkuji za odpovědi. Převzala jsem firmu, vedou DE a v evidenci mají od roku 1998 spoustu neuhrazených přijatých i vydaných faktur. Vyhledala jsem si je a na některých je napsáno zaplaceno v hotovosti, ale nikdo to nezaúčtoval. Některé FA jsou jakože částečně uhrazené, ale jde o kurzový rozdíl. Některé FA jsou za firmami, které již ukončili podnikání (FO i právnické). Některé FA jsou v závazcích zadány několikrát (jedna byla zaplacena a duplicitní jsou neuhrazené). Dokonce evidují ve vydaných neuhrazených fakturách doklad o použití osobního auta pro soukromé účely a samozřejmě neuhrazeno. Lze tyto chyby nějak napravit?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 7. 5. 2007 18:01

Jana (neregistrovaný)

Re: DE a neuhrazené FA již promlčené
      Máte nějaké daňové přiznání? Třeba v něm ty faktury máte zaúčtované,někdo mohl všechno sečíst a odečíst a nějakou cifru dostal, ze které pal daňové přiznání udělal,myslím,že to je práce k nezaplacení a stejně to dohromady asi nedáte,uděláte kvalifikovaný odhad. Já bych vzala maximálně tři roky zpátky ,ale stejně se musíte daňového přiznání držet,zkusit se dostat na částku,kterou máte v přiznání,pak byste musela udělat opravná přiznání a nevím,jestli to má cenu,jak jste velká organizace.Možná,že by bylo nejlepší začít dělat pořádně až rok 2007 a zbytečně na sebe nepoutat pozornost finančního úřadu.Záleží na vás a na majiteli firmy,který už stejně peníze asi odepsal nebo naopak utratil.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).