Re: Převod nemovitosti
Bez odhadu se prostě neobejdete. Potřebovala byste ho i při prodeji, nebo při dědění.
Re: Převod nemovitosti
Babička Vám za svého života může byt prodat nebo darovat a (je-li svéprávná) nepotřebuje k tomu žádné svolení či stanovisko potencionálních dědiců. Pokud by Vám byt prodala, lze na kupní cenu započítat úvěr, který za ni splácíte a náklady na rekonstrukci bytu, které uhradíte.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
7. 5. 2007 19:42
Dobrý den, prosím potřebovala bych poradit, jak nejlevněji převést nemovitost (byt) v osobním vlastnictví z majitele (babičky) na vnučku, když jsou zde ještě dva právoplatní dědici (dcery), kteří v současné době sice souhlasí s převodem, ale do budoucna tomu tak být nemusí a jeden z právoplatných dědiců se může rozmyslet a nesouhlasit. Babičku navštěvuji každý druhý den. Před rokem musela vyplatit po rozvodu bývalého manžela z bytu, využila proto stavební spoření k vypůjčení financí na vyplacení manžela, na dokladech jsem vedena sice jen jako přistupitel, ale splácím tuto půjčku já. V současné době se bude provádět rekonstrukce této nemovitosti a veškeré náklady budu také hradit já. Babička s převodem nemovitosti na mne jako vnučku souhlasí, ale netušíme jaká by byla nejlevnější varianta převodu. Moc Vás prosím o radu a předem mnohokrát děkuji.