Re: zálohová faktura-prosím spěchá!!
Zaúřtovala bych tu ostrou fakturu a odečetla zálohu (314 na str.DAL) a pokusila bych se sehnat tu zálohovou fakturu. Pokud jde o DPH: u došlých fakturu (byť zálohových) můžete uplatnit až v den obdržení faktury (třeba 10.5.07). Každopádně tu zálohu musíte odúčtovat - nehrálo by Vám saldo. Já na Vašem místě bych se snažila tu loňskou zálohovou fakturu sehnat.
>Prosila bych o radu.V říjnu 2006 přišla zálohová
>faktura z Polska na hmotný majetek kolegině, která byla ve
>firmě přede mnou o této faktuře účtovala pouze při
>úhradě z banky a to jako úhradu zálohy, ale zálohovou
>fakturu neudělala.
>Mě teď přišla faktura na celou částku kde mám
>odečtenou tu zaplacenou zálohu.Nevím si rady jak tuto situaci
>vyřešit, když nemohu zúčtovat žádnou zálohovou fatruru
>proti ostré faktuře, protože nebyla zálohovka vůbec
>mojí koleginí zaúčtována( jen úhrada z banky).Prosím o
>radu jak z této situace ven a jestli nebudu mít problém
>s DPH v roce 2006
>když nebylo o zálohové faktuře účtováno tužíš se mi to
>neobjevilo v DPH.Je možno DPH uplatnit až nyní_.
>Moc děkuji za každou radu.
Vaše kolegyně správně neúčtovala o zálohové faktuře, ale pouze o úhradě zálohy na základě výpisu z účtu.
Podle konečné faktury zaúčtujete:
Celkovou částku na Dal Dodavatelé, MD Pořízení DM
Na MD Dodavatelé provedete zúčtování poskytnuté zálohy s účtem Poskytnuté zálohy (strana Dal). Účet se tak vyrovná.
Na účtu Dodavatelé zůstane částka, kterou máte podle konečné faktury doplatit.
Mám ještě jeden dotaz pokud seženu zálohovou fakturu s datem vystavení ale v loňském roce lze ji zanést do účetniství až letos nebude v tom nějaký problém z finančním úřadem?
Nevím totiž jestli mi firma z Polska v tomto vyhoví.Na celkové faktuře která došla nyní mají uhrazenou zálohu odúčtovanou s datem roku 2006.
Proč to řešíte? To, že jste zaplatili zálohu je jasné z BV a z toho, že Vám ji odečetli z konečné fa. Zálohová faktura je v tomto případě jen kus papíru, kterým jsou Vám sděleny údaje potřebné k zaslání zálohy jako číslo účtu, výše zálohy, v.s. ..........
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
7. 5. 2007 20:55
Prosila bych o radu.V říjnu 2006 přišla zálohová faktura z Polska na hmotný majetek kolegině, která byla ve firmě přede mnou o této faktuře účtovala pouze při úhradě z banky a to jako úhradu zálohy, ale zálohovou fakturu neudělala.
Mě teď přišla faktura na celou částku kde mám odečtenou tu zaplacenou zálohu.Nevím si rady jak tuto situaci vyřešit, když nemohu zúčtovat žádnou zálohovou fatruru proti ostré faktuře, protože nebyla zálohovka vůbec mojí koleginí zaúčtována( jen úhrada z banky).Prosím o radu jak z této situace ven a jestli nebudu mít problém s DPH v roce 2006
když nebylo o zálohové faktuře účtováno tužíš se mi to neobjevilo v DPH.Je možno DPH uplatnit až nyní_.
Moc děkuji za každou radu.