Dotaz ohledně výpovědi

• (neregistrovaný)

8. 5. 2007 15:00

Dobrý den,prosím o radu.Byla jsem skoro 7let zaměstnána v prodejně second handu.Jsem ĆID.Asi 5 let to byla jedna firma a v Lednu 2006 nás koupila firma jiná a fungovali jsme pořád dál.Můj problém nastal v tom že se na naší prodejně začaly dít věci kterým jsem nechtěla nečinně přihlížet a ze strany vedoucího se neřešily jelikož nebyl v místě a nezajímalo ho nic jen tržby.V lednu 2007 jsem byla na nemocenské a po ukončení jsem se s vedoucím dohodla že odejdu dohodou a to ke dni ukončení mé pracovní neschopnosti.Což jsem také učinila.Ve dvojím vyhotovení jsem i s udáním důvodu zaslala tuto výpověď zaměstnavateli.To bylo k 1.3.2007.Do dnešního dne nemám žádnou odpověď.A tu je můj dotaz.Je to v pořádku ze strany zaměstnavatele a je moje výpověď platná?Jště dodatek.Moje poslední smlouva byla od 1.1.2007do 31.6.2007.Tudíž ještě by byla vlastně platná.Pokud mi budete moci odpovědět budu ráda za což Vám předem moc krát děkuji.Stráňavová

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 8. 5. 2007 16:16

Jana (neregistrovaný)

Re: dotaz ohledně výpovědi
      Pokud jste de dohodli a vy jste pracovní poměr ukončila dohodou,měla jste si nechat kopii potvrdit,pokud je zaměstnavatel ale slušný,tak by měla mít dohoda platnost,a k 1.3. vám měl dát ukončení,tedy zápočtový list. Jestli už celý březen a duben nechodíte do práce,tak pokud by býval s ukončením prac. poměruu nesouhlasil,tak by vás musel vyzvat,proč do práce nechodíte. Asi byste se měla spojit s ním nebo s nějakou účtárnou o vydání ZL a ELDZ. Nevím,proč by vaše smlouva neměla být platná,když jste ji uzavřela 1.1.,možná,že jste mohla také skončit ve zkušební době,která je 3měsíce a stačilo napsat,že končíte ve zkušební době bez udání důvodů.Ale dneska už je to jedno,spojte se se zaměstnavatelem,ať vám zápočťák vydá a vy můžete nastoupit do jiné práce.

• 8. 5. 2007 20:48

anonymous (neregistrovaný)

Re: dotaz ohledně výpovědi
      V praxi k žádné dohodě nedošlo, protože žádný takový dokument - tedy dohodu s podpisy obou stran v ruce nemáte.
      Pokud jste se na něčem dohodla nebo chtěla dohodnout, tak nemůžete poslat výpověď, to jsou 2 zcela rozdílné věci. Pokud Vaše písemná výpověď stihla přijít před 1. březnem, tak vám pracovní poměr skončil k poslednímu dubnu, pokud ne, tak vám poměr ještě trvá do konce května. Takže opravdu se jedině spojit se zaměstnavatelem a ujasnit si Vaše postavení.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).