Re: Podnikatel zrušil činnost-podniká dá
*** Jen můj názor: předpokládám, že nebude. Nevím sice, co je to za službu, ale vykonat pro někoho práci/službu může člověk i bez ŽL. To, že mu někdo za to zaplatí neznamená, že je to výdaj nedaňový. Problémy může mít spíše ta strana, která bez ŽL podniká. Věřím a doufám, že Vašeho známého se to nedotkne :-) ***
Jedná se o to, že známej zprostř. pronájem výherních automatů, kde firma pro kterou to zprostř. mu vyplatí provizi a on vyplácí provizi tomu u koho ten automat má a nějaký jeden človíček, u kterého ten automat má, tak má již přes dva roky zrušený ŽL- tak jsem to aspoň pochopila.
*** Obě možná tápeme v tom, jak to vlastně je :-)) Obecně si ale myslím, že platí to, že pokud peníze vydal a jeho výdaj souvisí s jeho zdanitlným příjmem, pak ve výdajích zůstane. Pokud by z nějakého důvodu (plnění bez právního důvodu) mu peníze byly vráceny, pak by je samozřejmě zdanil. ***
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
9. 5. 2007 8:50
Dobrý den,
teď mi volal známý že zjistil, že podnikatel, s kterým občas spolupracuje je stíhán za neoprávněné podnikání (zjistil to z novin) - několikrát za loňský rok mu ten můj známý vydal peníze na základě výdajového dokladu za služby. Na tyto služby má ten pan podnikatel již přes dva roky zrušený ŽL.
Co má nyní dělat? Bude to mít na mého známého nějaký vliv?
Moc děkuji.