OSVČ a cestovní náhrady

• (neregistrovaný)

9. 5. 2007 15:13

Dobrý den, potřebovala bych poradit se zaúčtováním cestovních náhrad za služební cesty osobním vozidlem nezahrnutým v obch. majetku OSVČ. Vede daňovou evidenci. Př.: Cestovní příkaz za rok 2006 vytvořím v lednu 2007 dle pokynu D-... pro OSVČ, který vychází v lednu 2007 za uplynulý rok. Do nákladů ho mám dát v roce 2006( jestliže ano, jak? když pokladna či banka je přelomem roku uzavřená) nebo můžu v lednu 2007, kdy si cestovní příkaz vytvořil a zároveň proplatil z pokladny? Děkuji za radu.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 9. 5. 2007 18:19

Lina (neregistrovaný)

Re: OSVČ a cestovní náhrady
      Některý účetní software Vám umožní při vedení DE uvést toto do NEpeněžního deníku a pak se to promítne při zpracování daň. přiznání.

Někdo si přeje, aby částka odpovídající cestovním náhadám prošla pokladnou, takže si např. měsíčně počítá jakousi zálohovou spotřebu a tu si proplácí z pokladny, ke konci roku pro jakési vyúčtování.... No, já jsem letos jednomu OSVČ "proplatila" celoroční cestovní náhrady z pokladny - je to vlastně jenom "fikce" ... měl příliš vysoký zůstatek v pokladně (součást účetního software), takže jedním dokladem si sám sobě proplatil cestovní náhrady za rok 2006 s datem 31.12.2006 (byť to bylo někdy v březnu 2007). Jinak ve skutečnosti žádnou kasu nemá. Účetní softw. většinou umožňují účtovat ve starém i novém účetním období. Zkuste si dát do vyhledávače např. nepeněžní deník, myslím, že jsem k tomu někdy v únoru tady viděla diskuzi,...

• 10. 5. 2007 15:19

Lenka (neregistrovaný)

Re: OSVČ a cestovní náhrady
      Děkuji za radu. Lenka

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).