Re: odpočet na dítě
Jen nevím, jestli se to bude líbit zaměstnavateli, když jí pak bude muset při ročním vyúčtování vyplatit celou částku najednou a pak čekat, než si to vypořádá s FÚ. U malé organizace by to mohl být problém.
Re: odpočet na dítě
Daňové zvýhodnění lze měnit i během roku. Zaměstnankyně uvede v prohlášení ukončení slevy k datu ...a podepíše. Při RZ nesmí zapomenout dodatečně požádat o slevu za ty další měsíce. To že se to zaměstnavateli nebude líbit nemá žádné opodstatnění. S tím se musí smířit....A ještě si na konci roku vyžádat, že za ty měsíce neuplatňoval slevu manžel...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
10. 5. 2007 17:11
Hezký den, zaměstnankyně mne požádala, abych jí odpočet na dítě neuplatňovala měsíčně, ale až při ročním zúčtování daně. Doteď jsem jí ho uplatňovala, můžu v průběhu roku změnit postup při uplatňování?Měla by mi zaměstnankyně napsat žádost o neuplatňování měsíčně.Děkuji Katka