Re: Stanovení ceny za km
Do nákladů si skutečně můžete dávat jen to, co vám povoluje zákon. Ale do příjmů/výnosů můžete svým odběratelům účtovat dle libosti - pokud vám to proplatí, tak klidně tisíc Kč/km :-)) Jak správně píšete, ten zisk zdaníte - ale cena za vaši službu (za dopravu) je skutečně smluvní, tj. záleží na dohodě mezi vámi a vaším odběratelem.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
13. 5. 2007 16:16
Ahoj, potřebuji vědět, jestli si mohu (OSVČ) fakturovat cenu za dopravu (km) dle svého uvážení (např. 8,-Kč) i když mám auto soukromé a do nákladů v daňovém přiznání použiji odpočet 3,80+PHM.
Jde mi o to, zda cenu určuji nebo je nějakým způsobem daná. Kdosi mi říkal, že mohu účtovat pouze cestovní náhradu. Ale cenu za PHM se dozvím až na konci zdaňovacího období. I proto se mi to zdá jako pitomost. Jediné, co z toho vyplývá je, že mi na dopravě může vzniknout zisk, který se bude přičítat do daňového základu. Ale to přece nevadí.
Díky. Aleš