Re: vzal jsem studenta na placenou praxi
Sepsala bych dohodu o provedení práce (do 150h/rok), ZP a SP se z dohod neplatí, platíte pouze daň - pokud podepíše prohlášení 12% + sleva na poplatníka 600,- a sleva na studenta 200,-(pokud Vám přinese potvrzení o studiu). Pokud prohlášení nepodepíše tak do 5tis.-15% srážková daň,nad 5tis.-daň zálohová 20%.
Ja mel taky absolventy na praxi, ale zadarmo, mel jsem na to smlouvu se skolou, kde bylo vse napsane. Za co odpovida zamestnavatel a za co skola a hlavne ze je to ZADARMO jako praxe.
ZAlezi co ma tazatel za smlouvu se skolou a jestli to neni jen neoficialni praxe studenta.
Evo, neřekla bych tak úplně, že se na ně nevztahuje ZP - ohledně odměny ano, ale určitě se na ně bude vztahovat ZP ohledně ustanovení, které bude řešit náhradu škody - žáci škol jsou chráněni zvýšenou měrou při pracovních úrazech podle zákoníku práce.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
15. 5. 2007 11:55
Prosím o radu,jsem OSVČ a vzal jsem studentku do šicí dílny na 14 dnů na placenou praxi. Prý sociální ani zdrav.nemusím odvádět, ale jak vyřešit tento poměr?Dohodou o provedení práce?A co se týče mzdy a daní, tak postupovat jako při normálním zaměstnanci?Prosím o radu a bližší informace. Děkuji Lukáš