Re: Stavební deník
Nechce se mi hledat ve stavebním zákoně, ale z praxe vím, že
stavební deník bývá považován za velmi důležitý a průkazný dokument při event. sporech, havariích, úrazech atd. Vždyť jen
taková drobnost - zapisuje se do něj počasí, teplota atd. Je to vymyšlené, ale např. u základové desky se může projevit vada. Není známo datum, nic. Prokazuj, že beton nepromrzl, byla dodržena receptura atd, atd. Viděl jsem u gymnázia (3 patra + podkroví) -
zateplení štítové zdi od shora dolů ve dvou třetinách šířky po první zimě spadlo, zůstaly jen cihly. Kde byla chyba?
A pravdivost je potvrzena podpisy stavbyvedoucího i stavebníka.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
15. 5. 2007 12:49
Mám dotaz ohledně stavebního deníku. Jak je to s vedením stavebního deníku, když firma provádí jen část stavby (jen základovou desku, nebo jen omítky) a dříve žádný stavební deník nebyl veden? Má ho zhotovitel zavést i když je stavba téměr zhotovena a objednatel původní stavební deník nevlastní? Děkuji za odpověď.