Re: Money S3-odpočet zálohy
Pokud mi přijde zálohová faktura,přijmu ji jako zálohu(v řadě zálohových faktur) a úhradu bankou zaúčtuji jako daňovou úhradu. K bankovnímu výpisu si přicvaknu ten došlý daňový doklad. Až dojde konečná faktura tak teprve dávám odpočet zálohy a spáruji zálohovou fakturu s konečnou fa. Pěkně se vám tam rozpočítá i DPH ze zaplacené zálohy. Zkuste změnit tu úhradu z banky. Kdyby něco tak ještě napište jak to dopadlo.
Moc děkuji, já to zítra v práci vyzkouším a dám vědět. Já jsem se totiž už jednou ptala, jak mám vlastně účtovat fakturu-daňový doklad na přijatou platbu. Bylo mi řečeno, že do faktur, proto jsem si to tak zkomplikovala.Myslím,že tak jak to píšete Vy,tak je to jednoduché.Asi udělám STORNO te faktury (doklad na přijatou platbu),ať se mi to tam neplete a doklad přidám k výpisu z BÚ.
No já to dělám tak,že to DPH si vyčíslím už v té zálohové faktuře(většinou tam je už rozpočítané,pouze dole je napsané že je možno odečíst az po zaplacení) ale členění DPH mám nastavené jako bez vlivu,když pak dám úhradu faktury z banky (a přijde daňový doklad) tak při ukládání toho bankovního dokladu se mě money samo zeptá zda má doklad uložit jako daňový a rozpočítá DPH dle zálohové faktury. Ve výpisu dokladů k DPH se mi započítá pouze DPH z té platby z banky.
Potom akorát opatrně až budete dávat ten odpočet zálohy od konečné fa,někdy mě to money zlobí a odpočet DPH si zaokrouhlí po svém.
Doufám,že je to srozumitelné.Přeji hodně zdaru
Ještě mě napadla jedna možnost,aby jste to nemusela stornovat zkuste v té přijaté faktuře pod datumama je roler druh faktury,zadat zálohová a uložit. Podle mě by se vám to pak mělo nabídnout v té konečné fa jako odpočet zaplacené zálohy.
Nejsem si úplně jistá ale za zkoušku nic nedáte než to vystornujete.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
15. 5. 2007 13:56
Dobrý den,
prosím, kdo děláte v Money S3 poraďte!
Přišla zálohová faktura na 10.000,- Kč - mám zaúčtováno v dokladových řadách zálohových faktur. Zaplatila jsem ji, tak jsem v bance tuto úhradu připárovala k této zálohové faktuře. Potom mi přišla faktura daňový doklad na tuto platbu. Mám zaúčtováno pod dokladovou řadou normálních faktur - daňových dokladů. V tomto dokladu jsem dala "přidat nová" a zaúčtovala daňový doklad s DPH, potom jsem dala "přidat odpočet zálohy" a vybrala jsem tuto zálohovou fakturu - uhrazenou. K úhradě mi tedy zůstalo "nula", což je myslím v pořádku.
Jenže, dostala jsem fakturu - daňový doklad na koupi nového nákladního automobilu a této faktuře je odečtena zálohová faktura a v rekapitulaci DPH na faktuře, je odečteno i DPH ze zaplacené zálohy. Jak mám tuto fakturu spárovat s těmi předchozími, popřípadě jak to jinak udělat? Již se mi nenabízí, abych si ji "vzala" do odpočtu zálohy, když už ji mám vlastně uhrazenu... Co dělám špatně?