Re: Tohle už je norma?
Ahoj :-) Ne norma to snad jeste neni. Ale vyjimka taky ne :-( Vazime si poctivcu ako jsi ty. Chceme te ujistit ze takovych je nas viac. Ak sa nechces smirit se situaciou, mozes na tu firmu upozornit prislusny urad. Asi zivnostensky nebo financni. Su to firmy, ktore kradu zo statniho rozpoctu. My ostatni pak musime prispievat o to viac :-(
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
15. 5. 2007 17:20
Ahoj,všechny zdravím.
Rád bych se pochlubil s dnešním zážitkem,který mě zvedl ze židle.Jsem živnostník a řádně platím všechny daně a odvody.Jinak ani nemůžu,provozuju služby pro vodárny atd.nikde jinak než na fakturu.Dlouho jsem chtěl opravit fasádu u domu.Letos jsem si pozval firmu,přišli poměřili,poslali kalkulaci.Dneska tu byli si domluvit podrobnosti a chtěli zálohu.Tak jim říkám dobře,uděláme to převodem z účtu.Pán prý ne jen hotovost.Ptal jsem se proč,když pak bude faktura.Jaká faktura?Úžas.Uděláme to jen tak.Když jsem nesouhlasil(nejsem hlupák,ale mám své důvody-zánik firmy,nemožnost se dovolat,atd.)řekli mi,že v tomto případě oni nemají zájem o zakázku a pokud chci mermomocí,tak se zeptají generálního ředitele,jestli by to udělal a jestli bych se jim někde vlezl(něco asi finančáku vykázat musí.Nejsem pinktlich,ale to mě dostalo.Nejen jsem jim věnoval čas,ale pak nechají jen tak zakázku na zateplení domu.Připadám si jako totální idiot a jediný kdo tu platí daně.Pořád si říkám,že kdyby šlo o maličkost do tří tisíc,tak snad...