Re: Sleva na dani a daňové zvýhodnění
Teď jsem si uvědomila, že musím brát vždy stav k prvnímu dni v měsíci. Protože měl pracovník podepsané prohlášení k 1.5.2007 u svého předchozího zaměstnavatele, měla by mu náležet sleva na dani a daňové zvýhodnění za měsíc květen 2007 ještě u něho. Já bych mu měla slevu a daňové zvýhodnění poskytnout až od 1.6.2007.
Re: Sleva na dani a daňové zvýhodnění
Já myslím, že v tomhle případě stav na počátku měsíce není rozhodující. Rozhodnout by se měl ten zaměstnanec a výslovně to napsat do Prohlášení.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
16. 5. 2007 7:23
Dne 11.5.2007 k nám nastoupil nový zaměstnanec do pracovního poměru. Doložil mi zápočtový list od předchozího zaměstnavatele, kde byl zaměstnaný do 10.5.2007. Prosím o radu, u kterého zaměstnavatele má tento zaměstnanec nárok na slevu za měsíc květen 2007 (600,-Kč/měsíc) a daňové zvýhodnění na dítě, které s ním žije ve společné domácnosti a připravuje se na budoucí povolání (500,-Kč/měsíc)? Myslím si, že slevu na dani a daňové zvýhodnění by měl dostat u nás, protože zde pracuje větší polovinu měsíce, ale nejsem si jistá.
Děkuji za odpověď