Re: mohu dostat výpoděd?prosíím!
Ve zkušební době nejde o výpověď, ale o zrušení pracovního poměru. Výpověď znamená, že některá ze stran vypoví smlouvu a běží výpovědní doba, kdežto zrušení znamená, že jedna strana dá druhé straně na vědomí, že ruší pracovní poměr k tomu a tomu datu a žádná výpovědní lhůta neběží. Ve zkušební době může kterákoli ze stran (tedy i zaměstnavatel) zrušit pracovní poměr i když jste nemocná. Ale nemocenské dávky budete mít placené až do uschopnění.
Při nemoci pro výpověď je chráněna. Není chráněna pro zrušení pr.poměru ve zkušební době.
Pracovní poměr lze ZRUŠIT POUZE ve zkušební době - oboustranně.Tam neplatí žádná ochrana,obě strany mají zpravidla 3 měsíce na to,aby zjistily, zda jsou spokojené.Po zkušební době můžete dát výpověď nebo může být dána Vám.Tady ale platí určitá pravidla dle ZP.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
16. 5. 2007 11:15
Dobrý den,nastoupila jsem do zaměstnání na hlavní prac.poměr od 1.4.07.Jsem ve zkušebí době a onemocněla jsem od 7.5.07.Mohou mi dát výpověd v době nemoci?budu pravděpodobně nemocná do 31.5.07 a k tomu datu chci dát i výpověd podle §66ZP. Nejsem z toho §66 ZP moc chytrá.děkuji všem!