Intrastat - dobropis, výměna zboží

• (neregistrovaný)

16. 5. 2007 14:01

Dobrý den,
    nejsem si jistá s vyplněním výkazu přijejí Intrastat, tak bych touto cestou chtěla požádat o radu. Z itálie nám přišlo zboží, část zboží byla v jiné barvě, takže jsme ho poslali zpět a oni nám za to poslali správné zboží. Na to nové (správné) zboží vystavili novou fakturu a tu původní část faktury dobropisovali (v dalším měsíci). Nevím však jak to mám vykázat v Intrastatu.
    Mám tu novou fakturu vykázat s kódem 1 nebo 2 a co s tím dobropisem? Něják jsem se do toho zamotala. Výkaz odeslání zboží nemáme povinnost posílat. Děkuji Jana

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 16. 5. 2007 14:31

Ilona (neregistrovaný)

Re: Intrastat - dobropis, výměna zboží
      Podobnou situaci jsem také řešila a to dotazem na pracovníky statistického úřadu. U dobropisů nad 100.00 Kč je třeba opravit celý měsíc. Povolená "chyba" do 5% fakturované hodnoty není třeba opravovat. Jinak doporučuji kontaktovat pracovníky z CŘ nebo ČSÚ uvedených na www.cs.mfcr.cz/CmsGrc/Obchod-se-zbozim/Intrastat/, vždy mi poradili.

• 16. 5. 2007 20:12

Mar-x (neregistrovaný)

Re: Intrastat - dobropis, výměna zboží
      Nově přijaté zboží vykažte pod kódem transakce "2" se stejnou hodnotnou v Kč jako bylo u původně přijatého reklamovaného zboží.
      Původní výkaz přijetí se neopravuje, viz. odst. 139 a 140 příručky Intrastat, přičemž Vy odeslání nevykazujete.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).