Re: certifikát - el. podpis
Mám též od pošty, v pohodě, ale pozor, např.VZP požaduje komerční šifrovací certifikát, a ten Česká pošta nevydává, nejdřív si zjistěte u VZP, co požadují pro elektronické podávání, ostatní ZP mají společný portál, takže tam problém není.
My máme taky od pošty, jsou levné a na internetových stránkách je to dobře popsáno. Je tam i příručka, kde je konkrétní příklad na fiktivní firmě. Komerční certifikáty pošta také vydává (stránky vca.postsignum.cz), kvalifikované jsou qca.postsignum.cz.
Můj problém s elektronickým podáním spočívá v tom, že já jako řadový pracovník a.s. vyhotovuji a podávám měsíčně přiznánání DPH, ale co by mě byl platný elektronický podpis, když oprávněn k podpisu je za a.s. pouze předseda představenstva. Ten má sice el. podpis vyřízený, ale přece nebude vypisovat přiznání, na to má zaměstnance. Zajímalo by mě, jak to řeší v jiných firmách.
ještě mě tak napadlo
máme klienstký certifikát u české spořitelny k internetovému bankovnictví
nevíte někdo, jestli se dá použít i toto pro komunikaci se všemi těmi úřady?
v bance mi řekli, že obecně snad ano, ale nevím, jestli na to všichni přistoupí, abychom zbytečně neplatili certifikáty dva - jeden na banku a druhý pro ostatní instituce
dík
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
16. 5. 2007 14:29
dobrý den,
rozhodla jsem se, že zavedeme ve firmě elektronický podpis, abychom nemuseli pořád někam běhat s papírama
chceme to využít pro podání přiznání na FU, nahlížení do osobního konta, pro OSSZ (ELDP,Přihlášky) i pro zdravotní pojištovny.
na stránkách cssz je uvedeno, že certifikáty vydávají 3 instituce: ICA, česká pošta, E-identity
máte kdo zkušenosti? kterou z těchto tří institucí mám zvolit?
děkuji všem za odpovědi
i když po přečtení některých diskusí na téma, jak jsem zaváděl el. podpis mi bylo neveselo, co mě čeká... :-(