Re: dotaz na darování peněz - daň darova
Pardon, teď jsem se dívala do zákona a vklady na účet do 1,000 000 jsou opravdu osvobozené od darovací daně
Re: dotaz na darování peněz - daň darova
Já bych to rád měl doloženo, mám živnostenský list, téměř nemám žádnou činnost, ale aby se v tom časem někdo nešťoural, kde jsem to sebral, když jsem měl příjmy 30tis ročně ze živnosti.... Nerad bych časem dopadnul jako Čunek, ne dělám si srandu, ale chci to mít podložené.
Podle mně jsem v první skupině, takže bych nic platit do milionu neměl...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
16. 5. 2007 23:32
Dobrý den, babička mně chce díky tomu, že se mi podařilo zdárně vystudovat vysokou školu, darovat 500 tis. Kč, které použiju na nákup malého bytu (samozřejmě jenom z části, něco mám ušetřeno, něco půjde jako úvěr ze stavebka).
Jak mám postupovat? mám s ní sepsat nějakou smlouvu darovací? máte někdo vzor? a podává se daŃové přiznání? v jaké lhůtě a platí se tam nějaká daň? co jsem našel na internetu, tak by se ve skupině 1 platit daň neměla, ale nevím, jestli to je aktuální.
moc děkuji za radu.