Exekuce ze mzdy - moc prosím paní Annu

• (neregistrovaný)

17. 5. 2007 14:06

Dobrý den paní Anno nebo kdokoliv jiný ochotný pomoct. Mám zaměstnance, kterému jsem nedávno vypočítala srážku ze mzdy ve výši 1.292,- (jeho čistá mzda je 6.760,-, na jedno dítě platí výživné). Dnes mi donesl dalších 7 příkazů na exekuci ze mzdy, z toho 6 je přednostních a 1 nepřednostní. Nevím, jak vypočítat, kolik srážet :o(

Děkuji všem.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 17. 5. 2007 16:11

Anna (neregistrovaný)

Re: Exekuce ze mzdy - moc prosím paní An
      Trochu mě zaráží to, že si zaměstnanec exekuční příkazy donesl sám - měl by vám je poslat soud nebo exekutor a vaše firma by v příkazu měla být uvedena jako plátce jeho mzdy. Podle data doručení se stanoví pořadí srážek, ve kterém pak budete srážet.
      Z tak nízké mzdy moc srážet nemůžete. To dítě, na které platí výživné, ale nemůžete vzít v úvahu pro výpočet srážky v jeho prospěch.
      Když započítám to dítě jako vyživované, srazit můžete měsíčně jen celkem 1652 Kč, z toho 826 na nepřednostní pohledávku. Bez podrobnějších informací se ale nedá odpovědět - důležité je to pořadí doručení srážek.

• 17. 5. 2007 17:03

tanja (neregistrovaný)

Já bych se také ráda pozeptala. Píšete, že důležité je pořadí při doručení srážek i já to tak četla. A minule mě přišlo též rozhodnutí na srážky ze mzdy pro zaměstnance, a když jsem mluvila s tím panem z Fú co to vystavoval, tak mě řekl, že důležité je, kdy ten příkaz ke srážce byl vystaven od Fú. Tak jsem z toho docela zmatená

• 17. 5. 2007 18:35

L. (neregistrovaný)

Paní Anno, jste zlato :o) Mohla bych Vám třeba na e-mail zaslat tabulku, kterou jsem si udělala? Pomohla byste mi s tím, prosím?

• 18. 5. 2007 8:50

Anna (neregistrovaný)

Dobře, zkusím to. Pošlete mi ji na anf.77@email.cz

• 18. 5. 2007 9:03

Anna (neregistrovaný)

Re: Exekuce ze mzdy - pro tanju
      To se ten pán z FÚ ale mýlí. V § 280, odst. 3 občanského soudního řádu je zcela jasně napsáno, že "pořadí pohledávek se řídí dnem, kdy bylo plátci mzdy doručeno nařízení výkonu rozhodnutí. Bylo-li mu doručeno téhož dne nařízení výkonu rozhodnutí pro
      několik pohledávek, mají tyto pohledávky stejné pořadí; nestačí-li částka na ně připadající k jejich plnému uspokojení, uspokojí se poměrně."

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).