Re: prace ve svatek
Dle mého názoru jste měl dostat (za předpokladu, že si nevyberete NV): 8 hodin mzda navíc ( práce za sobotu) + 10%(příplatek za sobotu) + 25% přesčas za sobotu. A k tomu 4 x 100% průměr za 4 hodiny práce ve svátek.
Při měsíční mzdě není práce ve svátek, který je jinak běžným pracovním dnem přesčasem.
ale z jinych diskusi tady jsem pochopil, ze pokud tedy neni prescasem mela by byt moznost si za ni vybrat nahradni volno???
jestli tomu tedy spravne rozumim: pokud mam mesicni mzdu a ve svatek nepracuji dostanu ho zaplaceny, pokud pracuji dostanu uplne to same + 100% prumerne hodinove mzdy priplatek, to znamena, ve vysledku man odpracovano o jeden den vic a o jeden den vic zaplaceno + nic navic nez ten kdo je doma?????
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
17. 5. 2007 16:14
dobry den
mam mesicni mzdu
v mesici dubnu bylo 20 pracovnich dni a jeden svatek (placeny)
tedy jestli spravne chapu system placene mam 21 dni (po 7,5 hod), ale pracovat musim jen 20 dni. odpracoval jsem 20 dni (150 hodin) + 12 hodin prescasu (8 o vikendu a 4 v ten inkriminovany svatek)
avsak jako prescas jsem dostal zaplaceno pouze 4,5 hod, protoze v dubnu bylo 157,5 hod/mesic (prestoze 7,5 z toho v praci "nikdo" neni ve svatek) a z prescasy mi o techto 7,5 hodiny zkratili.
jinak jsem tyto hodiny nedostal zaplaceny jen mesicni mzdu + odpovidajici procento navic za 4.5 hod a priplatek za svatek (4 hod) a nedostal jsem za 7,5 hod priplatek za prescas
dle meho usudku je to chybne, avsak nebyl jsem dnes s to nasi mzdovou ucetni presvedcit ze to je chybne
prosim o radu, pripadne vysvetleni