Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
18. 5. 2007 10:13
Dobrý den, vlastním dům (bytový). Je zde elektrický rozvod z roku 1939. Vedení je na dnešní dobu a spotřebiče nepostačující a hlavní rozvodná skříň je ještě dřevěná - téměř před rokem jsem zcela náhodou zabránil požáru, když tato skříň vzplála plamenem. Chtěl jsem rozvod nechat opravit, ale jeden nájemník v tom firmě, kterou jsem obědnal a zaplatil zabránil. Zavolal na ně policii a na mě také. Rozvod dodnes není opraven. Již jsem si pozval revizního technika, který řekl, že zařízení není ani omylem vyhovující a mělo by se odpojit. Mohu nechat elektřinu odpojit a nechat ji odpojenou? Nebo jsem povinnen ji do určité doby podle nějakého zákona opět zapojit. Rozvod ohrožuje ostatní nájemníky v domě, navíc je zde špatné zemnění, což by mohlo mít za následek zranění elektrickým proudem. Vzhledem k finanční situaci nemám v současné době dostatek prostředků na rekonstrukci (peníze propadly při prvním pokusu opravy rozvodu) a hodlám rozvod odpojit a nechat odpojen. Nájemníci jsou ke mě sprostí a vulgárně mě titulují. Mohu tedy odpojit přívod el. energie na dobu neurčitou?
Děkuji za jakoukoliv radu