Prodej majetku FO s.r.o.

• (neregistrovaný)

18. 5. 2007 12:26

Je třeba soudní odhad na prodáný majetek s.r.o. od FO, kdy je jednatel a FO stejná osoba. Jedná se o věci v hodnotě za kus kolem 20.000,- Kč. Nebo si cenu může stanovit FO.
    Děkuji za odpověď

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 18. 5. 2007 13:03

Alča (neregistrovaný)

Re: prodej majetku FO s.r.o.
      Přímo na soudní odhad to není, ale určitě bych šla na cenu obvyklou, takže pokud se jedná o věci kolem 20000,--, pak třebas nějaké potvrzení od prodejce těchto věcí, za kolik se prodávají. Nebo ceny stanovit dle nějakého reálného klíče, třeba, že doba používání se předpokládá 5 let, tak za každý již používaný rok snížím pořicovací cenu o 20%. Stále je v platnosti §23/7 DZP = cena obvyklá. Alča

• 18. 5. 2007 13:03

Alča (neregistrovaný)

Přímo na soudní odhad to není, ale určitě bych šla na cenu obvyklou, takže pokud se jedná o věci kolem 20000,--, pak třebas nějaké potvrzení od prodejce těchto věcí, za kolik se prodávají. Nebo ceny stanovit dle nějakého reálného klíče, třeba, že doba používání se předpokládá 5 let, tak za každý již používaný rok snížím pořicovací cenu o 20%. Stále je v platnosti §23/7 DZP = cena obvyklá. Alča

• 18. 5. 2007 13:10

bdm (neregistrovaný)

*** Zkuste projít diskuzi. Nedávno se probíralo. Ještě před týdnem bych řekla NEMUSÍ, dneska bych byla opatrnější. Záleží, co je to za majetek a čím se eventuélně firma zabývá ***

• 18. 5. 2007 14:02

Eva (neregistrovaný)

Firma provádí stavební práce, majetek nářadí = bourací kladiva, vibrační pěchy apd. Je nějaká hranice, od které je soudní odhad povinný?
      Děkuji

• 18. 5. 2007 14:17

bdm (neregistrovaný)

*** To je právě to - ta hranice tam není. Já osobně jsem se ještě nesetkala se správcem, který by po tomhle nějak tvrdě jel - ale pokud by byl pes, tak má páky na to, vyhodit to z nákladů. Pokud to jsou věci (majetek), s kterým tyhle subjekty běžné obchodují, tak bych se toho vůbec nebála. Já jsem za "běžný" ale považovala téměř vše :-)))))) a ono to tak nemusí být. ***

• 18. 5. 2007 15:15

eva (neregistrovaný)

>>>>Je třeba soudní odhad na prodáný majetek s.r.o. od
      >>>>FO,
      >>>>kdy je jednatel a FO stejná osoba. Jedná se o věci v
      >>>>hodnotě za kus kolem 20.000,- Kč. Nebo si cenu může
      >>>>stanovit FO.
      >>>>Děkuji za odpověď
      >>>
      >>>*** Zkuste projít diskuzi. Nedávno se probíralo.
      >>>Ještě
      >>>před týdnem bych řekla NEMUSÍ, dneska bych byla
      >>>opatrnější. Záleží, co je to za majetek a čím se
      >>>eventuélně
      >>>firma zabývá ***
      >>
      >>Firma provádí stavební práce, majetek nářadí =
      >>bourací
      >>kladiva, vibrační pěchy apd. Je nějaká hranice, od
      >>které je soudní odhad povinný?
      >>Děkuji
      >

Běžně s tím firma neobchoduje. FO už nemá žádnou činnost a potřebujeme pouze dostat majetek do s.r.o.
      >*** To je právě to - ta hranice tam není. Já osobně
      >jsem se ještě nesetkala se správcem, který by po tomhle
      >nějak tvrdě jel - ale pokud by byl pes, tak má páky na
      >to, vyhodit to z nákladů. Pokud to jsou věci
      >(majetek), s kterým tyhle subjekty běžné obchodují, tak bych se
      >toho vůbec nebála. Já jsem za "běžný" ale považovala
      >téměř vše :-)))))) a ono to tak nemusí být. ***

• 18. 5. 2007 15:25

bdm (neregistrovaný)

*** Víte, to konečné rozhodnutí bude na Vás :-) Za sebe Vám můžu říct, že bych to při takové částce riskla bez znalce - jen za cenu obvyklou. Ale měla byste si být vědoma toho, co jsem napsala - když bude správce chtít, najde si celkem zákonnou možnost zneplatnit tuhle kupní smlouvu. ***

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).