Re: Auto do majetku firmy
*** Zkuste si spočítat, co bude pro Vás výhodnější. Máte možnost buď auto vložit do OM (cena dle §29), uplatňovat odpisy, opravy, atd. nebo jen užívat své auto k pracovním cestám bez zařazení do OM, pak výdaje na pracovní cesty dle §24/2/k/3, ovšem bez uplatňování oprav. V každém případě silniční daň ***
Re: Auto do majetku firmy
Měla jsem stejný záměr, ale jeden pán, který mi s účetnictvím pomáhá , mi to vymluvil. Pokud chcete vložit auto do majetku firmy, mělo by mít hodnotu alespoň 150 000,- Kč a měl by se na něj udělat odhad. Píšete, že je auto starší, tím pádem bych účtovala o cestovních náhradách.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
19. 5. 2007 10:32
Dobrý den, prosím poraďte mi někdo. Začala jsem podnikat a ke svému podnikání potřebuji auto. Chci si zařadit do majetku firmy naše starší auto, které už vlastníme několik let. Může mi někdo poradit, jak ho vložím do majetku firmy, abych si mohla uplatňovat náklady např. benzín, pneu, atd. Můžu ho ještě nějak odepisovat? Jsem FO, účtuji v DE a jsem úplný začátečník. Prosím poraďte. Děkuji.