Ještě jednou - fav se slovenskou DIČ???

• (neregistrovaný)

22. 5. 2007 8:37

Dobrý den,

jsme stavební firma. Máme zakázku na Slovensku. Tam se nachází ta budova. Fakturujeme to České firmě. Máme už zařízenou slev.DIČ. Jenom nevím, jak ta faktura naše vydaná má vypadat. Bude tam naše slovenské dič a DPH, které je na Slovensku, že ? Ale jak se to přepočítává ? 10 000 + 19 % = 11 900 ? Nebo se ta daň nějakým kurzem přepočítává ? Děkuji moc za odpovědi, toto jsem ještě nedělala

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 22. 5. 2007 12:02

Helena (neregistrovaný)

Re: Ještě jednou - fav se slovenskou DIČ
      10 000 CZK přepiočítat na SKK dle kurzu Slov. nár.banky a
      připočítat DPH. Pokud jste registrováni na Slovensku musíte
      odvádět DPH ve SKK.

• 22. 5. 2007 12:06

Barbara (neregistrovaný)

Musíte postupovat jako slovenský plátce daně, a vystavit doklad s náležitostmi dle §71 zákona 222/2004 (SR). Tady si ho najděte:
      http://jaspi.justice.gov.sk

• 22. 5. 2007 12:30

Marie (neregistrovaný)

Díky moc za odpovědi. Ještě jsem zapoměla napsat, že je to české firmě, která má ale slovenskou dič. Dneska jsem se od jedné daň.poradkyně dozvěděla, že v tom případě fakturovat v kč a ta firma si to dodaní sama.

• 22. 5. 2007 12:57

Barbara (neregistrovaný)

--------
      Fakturovat můžete v jakékoliv měně, přepočet pro DPH musí být na SKK pokud se jedná o slovenský doklad, nebo na CZK pokud se jedná o český daňový doklad.
      Dle mého názoru se jedná o službu s místem plnění na Slovensku (náš §10/1) a nevidím důvod pro osvobození. Teda ale nejsem daň. poradkyně :-)), tak se zkuste poradit ještě jednou.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).