Re: OT Sli byste do toho?
xxxxxxxxxx
Jenom poznámku - myslíte, že Vás "láká" solidní firma? Nejsem kaskadér a tak bych se raději držela toho, co "je psáno, je dáno". Abyste pak neměla mateřskou z nižšího základu než byste měla z nynějšího výdělku, totéž nemocenské dávky, potažmo základ (jednou někdy v budoucnu) na důchod,......... a co když to skončí jenom na tom, co opravdu budete mít v plaťáku? Co pak s hypotékou,... nevím, asi jsem málo odvážná, ...pokud u Vás není problém sehnat slušnější zaměstnání, tak proč to nezkusit, odejít se dá vždycky, ale nevím, nevím....... mějte se fajn a hlavně se dobře rozhodněte.
Vím, že to takto dělá mnoho firem. Pokud firmu trochu znáte, asi bycho do toho šla. Jste mladá a 8 tis. měs. navíc je poměrně hodně. Ale zajímalo by mě jen, jak tyto "bokovky" firmy účtují. Jaké mají na to doklady? Cesťáky,různé doklady nebo co?
Asi není moc o co stát, dělat účetní v takové firmě, kde se čachruje. Chtě nechtě se budete muset do toho zapojit a vymýšlet různé fígle.... Nešla bych do toho. A taky Vám zaměstnavatel může zůstat dost "viset", jestli se dostane do problémů. Pak můžete na slíbené bokem zapomenout.
Re: OT Sli byste do toho?/Jiřka
Jiřko, nevidim to tak. Pochopitelne tyto firmy to maji jednodussi, ale napriklad cestak je vyborna vec. Pred vic jak deseti lety jsem jako cerstvy maturant nastoupil do firmy ktera mi timto zpusobem vyplatila 10tisic odmeny za rozbehani SW. Nastesti mela klienty po cele republice a zakladnu na Slovensku, takze to nebyl problem. Tehdy na to stacily 4 cesty, nyni pri vyssich cenach benzinu (a asi i ostatnich polozek) je to jednodussi.
Vim ze v Brne dava cerny penize firma co ma hodne zlutych busu, ale jak to delaji to nevim....
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
22. 5. 2007 10:45
V soucasne dobe pracuji jako ucetni - mam tak 12 000 cisteho. Mam nabidku zmenit zamestnani - opet ucetni. Bylo by to 20 000 cisteho,ale problem je v tom ze oficialne (na vyplatni pasce by bylo 10 000) a zbytek by bylo bokem. Co si o tom myslite? Uvazuji ze pujdu za 2 roky na materskou a navic si budeme brat uver nebo hypoteku na bydleni.