Re: Neproplacená dovolená-ukončen PP
Jeho povinnost byla proplatit při ukončení pr.poměru(v poslední výplatě). Ano, je to tak, že pokud je celý měsíc PN a nějaký pojištěný příjem zároveň, nevykazuje se vyloučená doba za tento měsíc. Ale Váš zaměstnavatel nepostupuje správně, protože k tomuto měsíci by příjem byl ( za propl. dovolenou) a staví tak všechny ostatní zaměstnavatele ,kteří ZP dodržují a dodržují i předpisy o soc.pojištění do opačného světla.
Také si myslím,že Vám ji určitě proplatí. Víte, neskrývám se tím,že
jsem netolerantní vůči tzv. snaživcům- napáchají tím víc škody než užitku.
Mimochodem, pamatuji si, jak se tady nějaká paní (už je to dlouho) naopak rozčilovala, že jí účetní naúčtovala do měsíce, ve kterém byla nemocná, odměnu z minulého období, a že ji neupozornila na to, že ji tím vlastně poškodí. Mám dojem, že šlo o nějakou velkou firmu a účetní prostě dostala podklady a odměny naházela, tak je jasné, že nemůže mnoha zaměstnancům toto hlídat a takto jim vycházet vstříc a ani to není její povinnost. Ale paní se moc zlobila. A pak se zavděčte.
To jo, kvůli důchodu ano, ale kdo ví, jak to s nimi bude??? Ale vemte si, že byste od 1.5. nastoupila do nového zaměstnání, tam podepsala daňové prohlášení a od předchozího zaměstnavatele dostala proplacenou dovolenou v květnu, mohlo by se stát, že Vám vyjde srážková daň (pokud by byl doplatek do 5000,-) a Vy tu daň už nemáte možnost dostat zpátky při ročním zúčtování...
Já jsem také vždy proplácela dovolenou ten poslední měsíc, i když dotyčný marodil.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
22. 5. 2007 12:12
Dobrý den!
Ke dni 30.4.07 mi skončil pracovní poměr.Byla jsem však od 19.3.07-30.4.07 v prac.neschopnosti.Zaměstnavatel mi dovolenou neproplatil s odůvodněním,že bych se poškodila z důvodu průměru na nemocenské a z důvodu vyloučených dob.Že mi nevyčerpanou dovolenou proplatí až v květnové výplatě.Myslela jsem,že se dovolená proplácí při poslední výplatě tzn. v dubnové, i když jsem byla nemocná.Poradte mi, jak to je? Vymýšlí si zaměstnavatel anebo má pravdu! Díky moc!