Odpisy - prosím o radu

• (neregistrovaný)

22. 5. 2007 12:31

Fi si zakoupí rehab. přístroj + adaptér (adaptér bez přístroje nemůže fungovat samostatně) celková cena bude kolem 50.000,-, takže se to musí odpisovat. To je mi jasné.
    V průběhu stejného účetního období fi plánuje zakoupení ještě 2 různých adaptéru k rehab. přístroji, jejich celková cena bude kolem 30.000 Kč. A nyní už nevím jestli může fi, která vede DE, dát tyto dva adaptéry rovnou do nákladů? Nebo jak to správně udělat. Děkuji všem kdo mi poradí.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 22. 5. 2007 17:54

Zuzik (neregistrovaný)

Re: Odpisy - prosím o radu
      Proč kupuje další adaptéry ? Jako záložní, náhradní ? Pokud ano, pak bych dala rovnou do spotřeby. Zuzik

• 22. 5. 2007 18:12

eva (neregistrovaný)

Né, to nejsou další záložní, já tomu moc nerozumím, ten přístroj je magnet a k tomu jsou asi 4 různé adaptéry. Každý je na něco jiného

• 22. 5. 2007 18:48

Zuzik (neregistrovaný)

Aha, takže ty adaptéry jsou "přídavná" zařízení, která se dají podle potřeby měnit. Každý slouží na něco jiného. Pak bych je ale nepovažovala za součást přístroje, ale brala jako samostatný majetek - všechny i ten co už došel a podle Vašeho vnitřního předpisu si ho můžete dát jako sam.dlouh.majetek a odepisovat nebo dát do spotřeby, popř. do evidence drob.majetku, záleží jak to máte ošetřeno. Zuzik

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).