Re: Poskytnutí koncese - děkuji za odpov
Nejsem si zcela jistá, že rozumím úplně otázce. Pokud byste auta chtěla zaregistrovat na Vaši koncesi, pak by musela být ve Vašem vlastnictví nebo užívání, např.nájemní smlouvou, zaměstnanci by byli Vaši a ne jejich, ne?
Zprostředkování by to bylo, kdybyste jim poskytla službu v oblasti např.přepravy a vyúčtovala za to provizi - to je úplně jiná živnost.
Pokud byste jim zajišťovala práci-přepravu, objednatelé přepravy by posílali fa Vám a Vy pak s nějakou přirážkou fakturovala dál přepravu tomu s.r.o., pak už je to zasilatelství a to je taky úplně jiná živnost.
Ale možná se mýlím, je to jen můj názor. Pokud se Vám nikdo další neozve, pak byste asi měla kontaktovat ŽÚ a tam by Vám dali přesnou odpověď, zda to lze, či by se jednalo o úplně jiné podnikání. Zuzik
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
22. 5. 2007 12:33
Mám dotaz k podnikání. Zařizuji si koncesní listinu na Příležitostnou osobní dopravu provozovanou osobními vozidly – tvz. Smluvky.
Oslovila mě firma (s.r.o.), která má několik nových vozidel (autopark s několika vozidly Škoda Roomster) a nemá koncesi na provozování této služby. Firma mě oslovila, zda bych s ní neuzavřela smlouvu na základě zprostředkování služeb.
Můžu poskytnou svoji koncesi, zaregistrovat vozy, vést jejich evidenci a fakturovat firmě formou provize?
Firma by měla v trimetrech nastaveného dopravce – tedy moji koncesi a výdělky z měsíčních uzávěrek by se přefakturovaly z koncese na s.r.o. za provizi. Jde to tak?