Re: Daňové odpisy
1) vnitropodnikové směrnice od roku 2007 (vytvořila já ) dala jsme tam koeficienty dle zákona
2) odepisováno rovnoměrně
3) účetní rozdílné od daňových
Myslela jsem že bych do směrnic dala dle zákona a řídila bych se podle nich.(tudíž změnila staré koeficienty). Ale nevím jestli to lze.
Musíte zachovat způsob odepisování, tj. ve vašem případě pokračovat v ROVNOMĚRNÝCH odpisech, nemůžete přejít na zrychlené, ale to určitě víte. Ale jestli uplatníte celý rovn.odpis nebo jen jeho část, to záleží vyloženě na vás a můžete si to každý rok měnit podle potřeby.
K těm int.směrnicím- před vaším nástupem žádné neměli???
Ne vím že je to k neuvěření ale ne. Účetní měli na tři hodiny namůžu posoudit jakou ale hlavu si asi nelámala. A to maj ještě dozorčí radu. Jsme malá organizace se šesti zaměstnanci. Jsme s.r.o. založené Městem. Kontroli nevímjestli nějaké měli ale zatím to prošlo.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
22. 5. 2007 13:15
Nastoupila jsem do organizace s.r.o. Daňové odpisy mají nižší než je zákon např. odpis.skupina 3 = 12 let a koef. 4,3 a další roky 8,7.
Přitom měli za rok 2005 a 2006 zisky a myslím kdyby použily dle zákona 5,5 a 10,5 koeficienty tak pár korun ušetří.Můžu dańové odpisy za rok 2007 udělat dle zákona v této maximální výši nebo musím dodržovat nastavené koeficienty? Předtím jsem pracovala v příspěvkové organizaci kde daňové odpisy nejsou tak nevím zda můžu nikde jsem se to nedočetla. Strašně moc děkuji za pomoc, ikdyž vím že je ještě čas :).