Re: OTSprávná adresa
Na ELDZ je nejdůležitější rodné číslo,až bude váš manžel sepisovat žádost o důchod,tak tam uvede adresu,na kterou bude chtít důchod posílat,podle mě zaměstnavatel má pravdu,protože PSČ určuje obec,ve které je ta vaše ulice. Kdyžbyste nenapsali vůbec Šumbark,tak podle PSČ vám dopis určitě dojde. Nebojte,důležité je to r.č. a na konci roku vám zaměstnavatel důchodový list předkládá ke kontrole a k podpisu a tam jste si uřčitě údaje zkontrolovali.
Re: OTSprávná adresa
Jano, nemáte pravdu. Adresa na ELDP má být přesná - viz Všeobecné zásady pro vyplňování ELDP na stránkách ČSSZ. Obec má být uvedena i s upřesněním části obce. Také není pravda, že obec se určuje podle PSČ! Nevím, jak by pošta hledala adresáty podle PSČ, které určuje město, v němž je pošta, když dotyční bydlí v dvaceti různých vesnicích, do nichž se z té pošty doručuje. Je ale také pravda, že nejdůležitější je adresa na žádosti o důchod a jste-li mladí, ještě se do té doby můžete párkrát přestěhovat :-)).
Při podpisu ELDP má každý možnost si zkontrolovat údaje, které tam zaměstnavatel uvedl, a při té příležitosti má pojištěnec právo projevit nesouhlas se zápisem organizace do ELDP.
Nesouhlasí-li pojištěnec se zápisem organizace v ELDP a organizace na základě jeho žádosti ELDP včetně jeho stejnopisů neopraví, může požádat příslušnou OSSZ do 30 dnů ode dne převzetí stejnopisu ELDP, aby tento spor o obsah ELDP rozhodla.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
22. 5. 2007 17:27
Dobrý den , potřebovala bych poradit naše adresa je Klimšova 635/23 Havířov - Šumbark 73601, Ale manželovi v podniku uvádějí jen Klimšova 635/23 Šumbark 73601. Když jsem letos podávala daňové přiznání na finančím úřadě mi řikali že má manžel špatně psanou adresu ale podnik mu to nechce opravit že to tak může být . Tu adresu mu uvádějí i na formulářích pro důchod . Tak nevím jestli to tak mám nechat nebo se mám domáhat opravy. Děkuji Gabka