Re: Účto Tichý a vedení skladu
Zdravím....taky používáme účto Tichý pro penzion s restaurací...Já to vedu tak, že mám zvlášť kuchyň (materiál) a zvlášť nápoje (zboží), to jen kvůli přehlednosti pro mě. Veškeré nápoje, které se rozlévají včetně piva eviduji v litrech. Pak odečítám jednotlivé panáky a pivo v litrech. Zavřené lahve, jako cola, fanta atd. počítám na kusy. U vína záleží, jestli je to rozlévané (litry), nebo jestli je prodejné pouze jako celá láhev (ks). Podle toho se odvíjí i cena. Takže třeba jak píšete ve skladu mám 1l becherovky a když prodám 2 panáky, tak odečtu 0,08. Ceny dávám dle faktury bez DPH. Nevím, jestli to dělám úplně správně, ale při kontrole FÚ to prošlo. Jednou za měsíc mám vyjetou výdejku, se spotřebou. Sklady jsou taková zdržovačka, ale po nás je chtěli....
Re: Účto Tichý a vedení skladu
k tomuto programu je
>>bezvadná, ale mám občas pocit, že to nejsem schopen
>>pochopit. Takže se předem omlouvám, jest-li jsem
>>tímto
>>dotazem někoho podráždil.
>>1) předpokládám, že si musím nejdříve založit do
>>číselníku každou položku kterou nakupuji - jak založit
>>sud
>>piva nebo 1 l alkoholu?
>>2) dostanu fakturu za zboží - jednotlivé položky
>>zapíšu do skladu jak? - příjemkou ? v nákupní ceně bez
>>DPH
>>za kus ? + počet kusů
>>Jak mám zapsat sud piva když obsah sudů je od 15 l až
>>do 50 l ?
>>mám to zapisovat jako počet piv?
>>3) jak zapsat alkohol např. 1 l becherovky, lahev
>>jako
>>kus nebo zas rozpočítat na panáky
>>3) jak mám vyřešit když na další faktuře je nákupní
>>cena odlišná ?
>>Plácám se v tom už hezky dlouho a pořád nemůžu přijít
>>na systém.
>>Prosím o nakopnutí abych mohl vůbec začít.
>>Jinak přeju hezký den
>>Zdravím....taky používáme účto Tichý pro penzion s
>restaurací...Já to vedu tak, že mám zvlášť kuchyň
>(materiál) a zvlášť nápoje (zboží), to jen kvůli přehlednosti
>pro mě. Veškeré nápoje, které se rozlévají včetně piva
>eviduji v litrech. Pak odečítám jednotlivé panáky a
>pivo v litrech. Zavřené lahve, jako cola, fanta atd.
>počítám na kusy. U vína záleží, jestli je to rozlévané
>(litry), nebo jestli je prodejné pouze jako celá láhev
>(ks). Podle toho se odvíjí i cena. Takže třeba jak
>píšete ve skladu mám 1l becherovky a když prodám 2 panáky,
>tak odečtu 0,08. Ceny dávám dle faktury bez DPH.
>Nevím, jestli to dělám úplně správně, ale při kontrole FÚ
>to prošlo. Jednou za měsíc mám vyjetou výdejku, se
>spotřebou. Sklady jsou taková zdržovačka, ale po nás je
>chtěli....
Děkuji za reakci. Začnu od začátku a až narazím zase se ozvu.
Re: Účto Tichý a vedení skladu
Já si prodejní cenu vedu s DPH, a to z důvodu kontroly tržby dle rozpisu tržeb. Pokladnu ještě nemám, tak pro kontrolu, zda mám vše ve skladové evidenci zaúčtováno.NC vedu bez DPH
Re: Účto Tichý a vedení skladu
No já si to vedu zatím v excelu. Tam mám několik sloupců:
NC bez DPH i s DPH
PC s DPH
množství - nákup, prodej, zůstatek
Množství přepočítávám :
pivo =sud 50 l = 100 piv, ceny mám uvedeny za 1 pivo
1 l becherovky = 20 velkých panáků, cena za 1 panák
atd.
Chtěl bych to všechno dostat do účta a zatím to nezvládám.
Re: Účto Tichý a vedení skladu
Je lepší si to nepřepočítávat na panáky a ks piva, ale veďte si to v litrech. Je to jednodušší. Co když si někdo koupí frťana 0,02? Nebo pivo 0,3 LT? Pak Vám to bude dělat jen problém. Lepší je to v co nejkratší době zaúčtovat ve skladové evidenci účta. Budete mít pak méně práce. Vím co to je .
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
23. 5. 2007 10:19
Moc prosím někoho o pomoc kdo vede skladovou evidenci hospůdky bez jídla, zároveň vede DE, plátce DPH a používá účto Tichý. Nechci tady rozvíjet debatu zda vést sklady nebo ne, ale potřebuji věcně nakopnout jak na to. Vím, že kuchařka a nápověda k tomuto programu je bezvadná, ale mám občas pocit, že to nejsem schopen pochopit. Takže se předem omlouvám, jest-li jsem tímto dotazem někoho podráždil.
1) předpokládám, že si musím nejdříve založit do číselníku každou položku kterou nakupuji - jak založit sud piva nebo 1 l alkoholu?
2) dostanu fakturu za zboží - jednotlivé položky zapíšu do skladu jak? - příjemkou ? v nákupní ceně bez DPH za kus ? + počet kusů
Jak mám zapsat sud piva když obsah sudů je od 15 l až do 50 l ?
mám to zapisovat jako počet piv?
3) jak zapsat alkohol např. 1 l becherovky, lahev jako kus nebo zas rozpočítat na panáky
3) jak mám vyřešit když na další faktuře je nákupní cena odlišná ?
Plácám se v tom už hezky dlouho a pořád nemůžu přijít na systém.
Prosím o nakopnutí abych mohl vůbec začít.
Jinak přeju hezký den