PROSÍM KDO ÚČTUJE STAVEBNÍ FIRMU

• (neregistrovaný)

23. 5. 2007 10:30

dobré dopoledne všem.přebrala jsem menší stav.firmu.nakupuji mat.s 19% a účtují včetně práce s 5% na byt.účely.na zakázkovém listě uvádějí materiál který je ovšem v nákupních cenách+jejich práce na dané zakázce+5%DPH.
    Jsem z toho docela paf,protože si myslím, že nemůžou prodávat materiál v nákupních cenách.Zákazník si jej sám koupit nechce protože by kupoval s 19% a v tom je ten problém.
    Materiál by měli prodávat aspon s min.rabatem podle mně.
    Jakým způsobem fakturujete Vy?faktura+zakázkový list s uvedením spotřebovaného mat.+práce.Nebo stačí jen faktura např. zhotovení střechy = částka. ??

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 23. 5. 2007 12:15

Daniela (neregistrovaný)

Re: PROSÍMe o vyjádření k rabatu s5%DPH
      Také vždy přidáme min.5% rabatu a k faktuře přidáme mont.list, někdy dáme jen fakturu(např. když je cena dohodnutá dle cen.nabídky),ale mont.list si přiložíme pro sebe.
      Třeba se ještě někdo vyjádří.

• 23. 5. 2007 13:33

Lenka (neregistrovaný)

Taky si přirážíme k nákupní ceně nějaký rabat - asi 10%, který nám částečně slouží k zaplacení dopravy našeho nákladního auta a mzdy řidiče.

• 23. 5. 2007 13:34

mi (neregistrovaný)

Už při naskladnění jsem měla možnost přidání %, které obnášely vedlejší náklady, skladné a příp.zisk.To vlastně tvořilo prodejní cenu pro stavební práce.Takže to jsem považovala za rabat bez zisku,ten se projevil až při provedení zakázky.Smlouva se většinou uzavírá na celou zakázku dohodou jako jedná částka.Pro sebe si vyčíslite spotřebu materiálu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).