Re: PROSÍMe o vyjádření k rabatu s5%DPH
Už při naskladnění jsem měla možnost přidání %, které obnášely vedlejší náklady, skladné a příp.zisk.To vlastně tvořilo prodejní cenu pro stavební práce.Takže to jsem považovala za rabat bez zisku,ten se projevil až při provedení zakázky.Smlouva se většinou uzavírá na celou zakázku dohodou jako jedná částka.Pro sebe si vyčíslite spotřebu materiálu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
23. 5. 2007 10:30
dobré dopoledne všem.přebrala jsem menší stav.firmu.nakupuji mat.s 19% a účtují včetně práce s 5% na byt.účely.na zakázkovém listě uvádějí materiál který je ovšem v nákupních cenách+jejich práce na dané zakázce+5%DPH.
Jsem z toho docela paf,protože si myslím, že nemůžou prodávat materiál v nákupních cenách.Zákazník si jej sám koupit nechce protože by kupoval s 19% a v tom je ten problém.
Materiál by měli prodávat aspon s min.rabatem podle mně.
Jakým způsobem fakturujete Vy?faktura+zakázkový list s uvedením spotřebovaného mat.+práce.Nebo stačí jen faktura např. zhotovení střechy = částka. ??