Re: Server - DHM nebo NHM?
Když tak o tom přemýšlím, tak jsem se do toho fakt zamotal..čím myslíte to železo?
Díky, ale stejně mi to ještě není moc jasné.. Na tyhle věci jsem antitalent :) Firma je internetový portál, živí se převážně reklamou na svých stránkách, v budoucnu bude nakupovat více serverů, myslíte, že to je to "železo" a je to tedy hmotný majetek?
Jako server obecně může fungovat téměř jakýkoliv výkonný počítač, ale většinou se pořizují "bedny" dodávané jako server už dodavatelem, protože běžný počítač fungující jako server utáhne jen maličkou síť, pak už by nestačil kapacitně. Takže kolega myslí "železem" ten hmatatelný kus, na který si můžete sáhnout -> pak se bavíme o hmotném majetku.
A v té "bedně" (počítači) samozřejmě musí běžet nějaký software, který bude řídit ten síťový provoz -> pak se bavíme o nehmotném majetku.
Víte co? Opište nám sem přesně (včetně číslíček, písmenek, značek), co máte fakturováno na té faktuře, kterou zpracováváte - a my se pokusíme se v tom nějak vyznat a poradit vám.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
23. 5. 2007 16:32
Dobrý den, už jsem z toho majetku zmatenej.. je server hmotný nebo nehmotný majetek? Děkuji za odpověď