Re: pronájem restaurace na obchodní jedn
Můj daňový poradce mi poradil,že mohu pohoštění dát do nákladů jako občerstvení při sepisování smlouvy.Je to údajně podle par.24 zc) o daních,pokud přiložím objednávku na sjednanou zakázku.Neuplatňuje se DPH-to nechápu proč.Využíváme to tak třikrát do roka,kdyby někdo chodil denně na "meníčka"těžko by to obhájil.Tak nevím,třeba je to vše špatné.Co myslíte vy?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
24. 5. 2007 7:53
Dobrý den, majitel mi položil otázku, zda pokud bychom si místo občerstvení v restauraci pro partnery nechali potvrdit, že jsme si restauraci pronajali na obchodní jednání, zda by to byl náklad daňově účinný a mohli bychom si uplatnit DPH. Já osobně si myslím, že ne a že jsou to náklady na reprezentaci a pokud by to bylo náhodou možné, tak je to dost riskantní. A jak je to prosím s náklady spojenými s veletrhem (myslím pronájem stánku). Díky za odpověď.