Pronájem restaurace na obchodní jednání

• (neregistrovaný)

24. 5. 2007 7:53

Dobrý den, majitel mi položil otázku, zda pokud bychom si místo občerstvení v restauraci pro partnery nechali potvrdit, že jsme si restauraci pronajali na obchodní jednání, zda by to byl náklad daňově účinný a mohli bychom si uplatnit DPH. Já osobně si myslím, že ne a že jsou to náklady na reprezentaci a pokud by to bylo náhodou možné, tak je to dost riskantní. A jak je to prosím s náklady spojenými s veletrhem (myslím pronájem stánku). Díky za odpověď.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 24. 5. 2007 8:17

Jarda (neregistrovaný)

Re: pronájem restaurace na obchodní jedn
      Už jsem se s tím setkal. Firma si pronajala restauraci "za účelem školení zaměstnanců". Fakturace : část jako krátkodobý pronájem a uplatnili DPH a část jako občerstvení - daňově neúčinné (ve skutečnosti měli předvánoční večírek).

• 24. 5. 2007 8:35

nn (neregistrovaný)

Pronájem si můžete uplatnit do daň. nákladů, taky reklamu -reprezentaci ke zvýšení zisku firmi můžete dat do nákladů.DPH si taky můžete uplatnit.Ale co se týče pohoštění, tak to jsou nedaňové náklady

• 24. 5. 2007 10:38

Jirka (neregistrovaný)

Můj daňový poradce mi poradil,že mohu pohoštění dát do nákladů jako občerstvení při sepisování smlouvy.Je to údajně podle par.24 zc) o daních,pokud přiložím objednávku na sjednanou zakázku.Neuplatňuje se DPH-to nechápu proč.Využíváme to tak třikrát do roka,kdyby někdo chodil denně na "meníčka"těžko by to obhájil.Tak nevím,třeba je to vše špatné.Co myslíte vy?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).