Společník a know-how?

• (neregistrovaný)

24. 5. 2007 10:28

Dobrý den,mám takový spekulativní dotaz,možná jsem ve špatném fóru,ale jak si tu všímám jste všichni zkušení a o odbornosti není pochyb.Snad mi poradíte.Jsem jediný společník a jednatel s.r.o. a mám možnost prodat podíl jinému,no hodilo by se mi to.Jen mám obavu,aby ve chvíli,kdy bude přínosem a vybuduje si svou klientelu a přivede zákazníky založí si vlastní firmu a přetáhne všechno s sebou a mi zůstanou jen oči pro pláč (a vysoké zálohy na daň).Nevíte někdo jak tohle ošetřit předem?K notáři se půjdu poradit,ale třeba na tohle zapomenu,těch informací je spou sta.Díky a mějte se fajn.Leoš

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 24. 5. 2007 10:45

nn (neregistrovaný)

Re: Společník a know-how?
      Spiše by jste měl zajit ke kartařce a ne se ptat ekonomu a učetních. A možna zajit take za nějakym právnikem. Když mate strach z člověka kterého si chcete vzit do s.r.o. tak to nedělejte.Společnici by si měly důvěřovat. Vždy tak tomu není, ale dnes kdo podnika, tak taky pořad riskuje. Neni to s Váma tak, že neduvěřujete ani sam sobě, natož druhým?? A co když misto toho aby ten novy spol. Vám přetahoval nové lidi náhodně zemře? No to jsem teda přehnala. Začněte lidem věřit, dejte jim možnost,bude se taky žit Vám lépe. Mějte se hezky.držim Vám palce.

• 24. 5. 2007 10:52

Leoš (neregistrovaný)

Re: Společník a know-how?
      Děkuji,máte pravdu-asi slyším trávu růst.Myslel jsem na to,že např.v některých prac.smlouvách je ošetřeno,že zam.po odchodu nesmí dávat informace,ale řekněme si upřímně i to je spekulativní...Mám možná zbytečné obavy,vždycky je možné jednat a zainteresovat toho druhého-navíc bude mít menší podíl.Cením si vaši upřímnosti,mějte se fajn.Leo

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).