Re: Zápočtový list malé organizace
Pokud vím, započtový list můsíte vystavit do 8 dnů od ukončení prac. poměru. Před dovolenou ani omylem. Co když zaměstnanec onemocni a dovolena se mu bude muset zrušit? Co pak udělate už s vystaveným zápočtovým liste. -Takže do 8 dnů- pslat na soc. a zaslat doporučeně taky zaměstnanci.
Vaše informace nejsou správné. Zaměstnavatel nemá na vystavení 8 dní, ani se potvrzení o zaměstnání (tzv. zápočtový list) nezasílá na sociálku. Zaměstnavatel je povinen potvrzení o zaměstnání předat zaměstnanci v den ukončení prac. poměru, bez ohledu na to, zda je tento nemocen a nemoc bude pokračovat nebo ne. Není povinen mu ho ale zasílat. Potvrzení o promaroděných dnech je potvrzení druhé, které s potvrzením o zaměstnání, které vystavuje zaměstnavatel, nesouvisí. Potvrzení o promaroděných dnech vystavuje v případě MO sociální správa.
Já jsem vždycky u MO dala ke dni ukončení 1 ZL zaměstnanci jako opis,aby mohl nastoupit někde jinde nebo se nahlásit na ÚP, jeden zaslala s odhláškou na OSSZ a Ti mi jej po potvrzení nemocenských vrátili. Pro sebe jsem si ofotila a zaměstnanci předala nebo poslala ten originál s nemocenskými. letos jsem ještě nikoho "nepropouštěla", tak že by byla nějaká změna , Jiřko ?
No a v tomto případě bych vystavila ZL dopředu, někoho pověřila předáním oproti podpisu ke dni ukončení zam., pokud neomarodí apod. a ZL s odhláškou poslala až po dovolené ( tedy nevím jak se budete dlouho dovolovat) nebo někoho zase pověřila posláním. Zuzik
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
29. 5. 2007 9:08
Dne 30.6. u nas konci zamestnanec. Zapoctovy list bych mu mela vystavit a predat 30.6. (sobota) a v teto dobe budu mit dovolenou (jsem jedina ucetni)
Prosim jak mam postupovat
- mam vystavit zapoctovy list pred nastupem na dovolenou a dat jem majiteli spol at jej zamestnanci preda a at zasle v pondeli 2.7. prilohu zapoctoveho listu (dny neschopnosti) na socialku?
Nebo jak byste resili situaci vy?