Starobní důchodce-pracovní smlouva

• (neregistrovaný)

29. 5. 2007 13:44

Chtěla bych poprosit o radu, jakou pracovní smlouvu uzavřít se starobním důchodcem, který je u nás na brigádě. V roce 2006 jsme uzavírali pracovní poměr na dobu určitou, ve smlouvě bylo uvedeno, že bude pracovat dle potřeb zaměstnavatele a musí odpracovat minimálně 0,5 hodiny týdně. Na konci měsíce jsem přepočítala úvazek a nebo vykázala zkrácený časový fond, protože nepracoval každý den. Nevím, zda je možné zaměstnání starobních důchodců - brigádníků řešit i nadále takovýmto způsobem. Můžete mi prosím někdo poradit??Děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 29. 5. 2007 14:07

a. (neregistrovaný)

Re: Starobní důchodce-pracovní smlouva
      Dobrý den,
      můžete s ním bez problémů uzavřít PS na dobu určitou 1 rok s možností že jí pak zase prodloužíte, pozor jen pokud omarodí, je tam daná lhůta pro marodění jen 84 kal.dnů.

• 29. 5. 2007 16:17

JiřinaH. (neregistrovaný)

Proč s ním neuzavřete dohodu o pracovní činnosti,odpovídá to Vašim podmínkám a je to jednodušší,jen se zde nesmí překročit polovina stan.prac.týdenní doby a nemusíte nic sledovat a přepočítávat. Uzavřít ji však s důchodcem na dobu určitou, nejdéle na l rok, aby nepřišel o důchod..

• 29. 5. 2007 17:40

Verča (neregistrovaný)

Pokud uzavíráte PP musíte stanovit týdenní pracovní dobu. U vás asi 0,5 hod./týden. Vše co by bylo nad do 40 hod/týden by byla práce do úvazku, ne jako práce přesčas. Proč si tak ale komplikujete život a práci. Napište DPP do 150 hod., po odpracování DPČ na zbytek hodin do konce roku. Určitě za DPP budou rády obě strany - zaměstnavatel i zaměstnanec.

• 30. 5. 2007 6:12

Z.P. (neregistrovaný)

Díky za rady. Také jsem uvažovala o některé z dohod, ale pro dohodu o pracovní činnosti nemá splněny podmínky (odpracuje více než polovinu pracovního úvazku). A co se týká dohody o provedení práce, rozsah hodin by za kalendářní rok určitě překročil. Chodí do práce např. každý den na 7 hodin s tím, že 2 dny vynechá, když ho nepotřebujeme atd. Řeším to prozatím tak, že má pracovní smlouvu na dobu určitou se stanoveným úvazkem a když mu to nevyjde, tak na konci měsíce, až se dozvím kolik hodin skutečně odpracoval, si požádá o zkrácení úvazku. No celkem jsem se do toho zamotala a jsem z toho dost v pasti:)

• 30. 5. 2007 8:57

Eva (neregistrovaný)

Pokud jste si jistá, že se domluvíte a nebude po Vás požadovat práci dle úvazku v pracovní smlouvě a z toho vyplývají prostoje z důvodu nepřidělení práce, tak uzavřete PS s úvazkem třeba 35 hodin týdně, pokud to neodpracuje, požádá si o neplacené volno, pokud překročí, nic se neděje, přesčasová práce je až nad zákonný úvazek (tj. pravděpodobně 40 hod.týdně)

• 30. 5. 2007 9:52

Z.P. (neregistrovaný)

Evi, taky bych to tak viděla, díky:)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).