Re: zaměstnávání ukrajinek
Je to především povolení z místně příslušného ÚP-povolení k zaměstnání. Tudíž musíte mít požadavek na ÚP a prokázat ,že nemůžete zaměstnat pracovníky ČR.Volná nahlášená místa jsou totiž přednostně obsazována občany ČR a EU.Povolení se vydává na max. na rok.Pokud vím, musí mít povolení k pobytu od Policie ČR a to zase obnáší jisté formality-musí mít na svém účtě finanční hotovost minimální mzdy na rok tudíž dle mého dneska 12*8000Kč aby prokázal ,že ten rok, bude mít z čeho čerpat.Vše ostatní se dozvíte už od pracovnic těchto úřadů.
Re: trvalý pobyt ?
pronajímáme byty mongolům, kteří ve velkém počtu legálně pracují pro textilní firmu, nikdo z nich nemá trvalý pobyt, víza většinou prodlužují po roce.
vše naprosto legální, vedeme agendu pro cizineckou policii atd..
Re: trvalý pobyt ?
Já souhlasím , také jsem nepsala trvalý pobyt ale vždy museli mít Ukrajinky po roce z Policie proudloužený pobyt.Zřejmě paní má jiné zkušennosti, já mám tyto musely si po roce prodloužit pobyt a předložit účet se zůstatkem vyšším nebo odpovídající roční minimální mzdě.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
29. 5. 2007 14:59
Dobrý den,
prosím co je potřeba k zaměstnávání ukrajinek?