Zákaz dovolené

• (neregistrovaný)

30. 5. 2007 10:29

Zdravim.Muzete mi poradit?V unoru jsem si zaplatil zalohu na zajezd,ktery je v zari.A ted v kvetnu mi vedouci rekl,ze mi dovolenou neda,jelikoz mame v zavode odstavku.Mam sanci na nahradu skody,ktera mi vznikne,kdyz tento zájezd stornuji?Pokud se mi nepodari s vedoucim dohodnout.Muze to udelat?Dekuji za odpoved.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 30. 5. 2007 10:43

vl. (neregistrovaný)

Re: Zákaz dovolené
      Zaměstnavatel je povinen nahradit zaměstnanci náklady, které mu bez jeho zavinění vznikly proto, že zaměstnavatel změnil jemu určenou dobu čerpání dovolené nebo že ho odvolal z dovolené.
      § 217/odst.3 ZP

• 30. 5. 2007 11:09

Roman (neregistrovaný)

to jsem take cetl v zakonniku,ale mne ta dovolena nebyla urcena.Termin jsem si zvolil sam.Tak proto se ptam co a jak

• 30. 5. 2007 11:56

Jiřka (neregistrovaný)

Tak to máte smůlu. Termín dovolené si nikdy nevolí sám zaměstnanec, o něm rozhoduje zaměstnavatel. Pokud byste měl on něj podepsaný souhlas s tím, že dovolenou budete čerpat v tu dobu co chcete, pak by to bylo ok. Takže pokud se Vám nepodaří dohodnout, aby Vám byla dovolená v tom termínu povolena, nedá se nic dělat. Náhrada za storno zájezdu nenáleží.

• 30. 5. 2007 11:56

Eva (neregistrovaný)

pokud jste měl dovolenou v plánu dovolených a zaměstnavatel jej podepsal, tak bych použila § 217. Pokud plán dovolených není schválený, nebo není vůbec, máte smůlu, nástup na dovolenou určuje zásadně zaměstnavatel.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).