Re: Prac.úraz
Má-li pracovní úraz, má nárok na náhradu za dobu nemoci na ušlý výdělek. Ten byste mu měli vyplácet a po skončení nemoci celé včetně výpočtu vykázat na Kooperativu, kam platíte povinné úrazové pojištění. Kooperativa Vám vyplacené náhrady zaplatí.
Ohledně invalidity - pokud ho uznají invalidním, dostanete o tom
rozhodnutí. O důchod si bude žádat sám na sociálce, takže sepisovat důchod již nemusíte, pouze vyplníte potřebné údaje( až Vám předloží potvrzení - doba zaměstnání,má-li srážky, bude-li dále zaměstnán a hlavně vystavíte k tomu evidenční list s jeho výdělky).
Zatím nehlásíte nic, pouze čerpání podpůrčí doby v nemoci .
Re: Prac.úraz
to musí posoudit na pracovním lékařství, vy dostanete vyrozumění, pokud u Vás zůstane i nadále v prac. poměru, budete odškodňovat vy, pokud ne předáte to Kooperativě
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
30. 5. 2007 14:43
Dobrý den,
chtěla jsem se optat, náš zaměstnanec měl prac.úraz, půl roku je nemocen a je pozván posudkové komisy, kde mu pravděpodobně dají invalidní důchod.
Nevím jak mám postupovat já, co všechno se mu platí a neplatí, kam co ohlásit.á s tím prosím někdo zkušenosti? Děkuji