Re: Podpůrčí doba + pracovní úraz
to je v pořádku, že jste jí to poslala, ale já nechápu proč by jste nezapočetla 208 dní, při hlášení konce PD hlásíte datum ukončení výplaty nem. dávek, u prac. úrazu je to vždy za rok, takže konec PD (pokud se úraz stal 7.6.2006) byl 6.6.2007.
Re: Podpůrčí doba + pracovní úraz
Jestliže pracovní neschopnost v lázních rovněž souvisí podle lékařského posudku s pracovním úrazem, a vznikla nejpozději dva měsíce po skončení té první (což zřejmě ano), považuje pro účely zápočtu podpůrčí doby za pokračování té první, a prostonané dny se do podpůrčí doby započtou. Jestliže nemoc v lázních s pracovním úrazem nesouvisí, nebo by vznikla později než dvaměsíce od skončení původní neschopnosti, pokračování by to nebylo a dny prostonané v souvislosti s pracovním úrazem by se do podpůrčí doby nezapočítaly.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
30. 5. 2007 14:44
Dobrý den, mám takový případ : zaměstnankyně nemocná od 6/2006 do 4/2007 z důvodu prac.úrazu. V lednu si sociálka vyžádala podpůrčí dobu. Tu jsem spočítala a protože před 6/2006 nebyla nemocná, tak jí to vychází přesně na 365 dní, tj. 6/2007. Uschopněna byla v 4/2007, dostala ČID, ale od 11.5.07 opět nemocná - lázně. Tzn., že může být nemocná zase 365 dní, protože podpůrčí doba se za předchozí nemoc pro úrazu nezapočítává. Jde mi o to, jestli už v tom lednu jsem neměla hlásit 208 dnů nemoci ( 7.6.06 - 31.12.06), protože to byl pracovní úraz. Nebo ano? Díky