Re: Autorský zákon - Fotografie
Pokud máte důkaz, že jde o Vaši foto, zašlete výzvu k platbě za použití díla tomu, kdo fotografii použil, tedy zmíněnému serveru + přirážku za použití bez souhlasu. K výzvzě připojte dopis s upozorněním na porušení autorských práv a upozornění, že v opačném případě se můžete domáhat naplnění autorských práv soudní cestou a náhradu budete požadovat včetně soudních výloh. Vše doporučuji mít zadokumentované. S deník bych to neřešila, zapřou, že to bylo od nich a budou tvrdit, že to autor sebral jinde.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
30. 5. 2007 20:09
Dobrý den
Jak mám prosím postupovat při vymáhání svého autorského práva. Vyfotografoval jsem fotografii a poslal ukázku zda mají zájem do deníku deník jí nějakým způsobem předal dále a já ji shodou okolností našel u článku na internetu a to ani s mým jménem. Jaké mám možnosti? Zmíněný deník nereaguje na můj E-mail. Děkuji