Ukončení VŠ - sleva na dítě

• (neregistrovaný)

30. 5. 2007 20:21

Přečetla jsem si příspěvky a jsem z toho nejistá.
    Zaměstnanec mi přišel říct, že 29.5. mu dítě složilo zkoušky na VŠ , ale promoce budou až v červnu, pak mi donese matka jeho diplom
    s červnovým datem.
    Myslím, že můžu dát zaměstnanci slevu na dítě za červen a i za červenec, když nebude mít dítě žádný příjem celý měsíc a nebude vedeno na ÚP, vše mi zaměstnanec napíše do prohlášení.
    Bude to stačit, nebo musí mi donést od dítěte potvrzení, do kdy je
    dítě studentem na VŠ ?. V loni jsem to tak dávala, ale po přečtení dnešních příspěvků nevím. Díky Vám moc za rady.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 30. 5. 2007 23:08

všeználek (neregistrovaný)

Re: Ukončení VŠ - sleva na dítě
      Vůbec není rozhodné, jaké je datum na diplomu nebo kdy je promoce - slavnostní ukončení. Rozhodné je datum státnic. Jen pro příklad: na některých VŠ - oborech se vykonávají státnice v různých termínech, ale slavnostní ceremoniál se dělá až když těch šťastných je více. Znám příklad, že to bylo až po několika měsících. Myslíte, že studentem VŠ bude i po tuto dobu? NE.

• 31. 5. 2007 7:38

xy (neregistrovaný)

Re: Ukončení VŠ - sleva na dítě
      soustavná přípr. na budoucí povolání - považuje se kalendářní měsíc, v němž dítě ukončilo řádně studium na VŠ a dále kal.měsíc následující po kal. měs., v němž dítě ukončilo studium na VŠ, pokud dítě po celý tento měsíc nevykonává výděl. činnost nebo není hlášeno na ÚP
      rozhodné je datum ukončení studia- to by měl doložit(promoce mohou být až za několik měs.)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).