Dobrý den,
myslím, že potřebné informace najdete v článku: http://www.podnikatel.cz/clanky/preruseni-zivnosti-uz-nemusite-hlasit/
Dagmar Kučerová :-[
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
18. 1. 2011 14:41
Dobrý den,
Zhruba před pěti lety jsem si udělal živnostenský list na "pořádaní akcí a provozování zařízení sloužících zábavě - DJ" - něco takového.. Ovšem podnikat jsem vlastně nikdy nezačal. Pamatuji si jen, že jsem jednoho dne šel živnost pozastavit, protože jsem se dověděl, že to prý nějak jakože samo běží aniž bych cokoliv fakticky podnikal. Pozastavil jsem činnost na úřadě na dobu určitou (asi půl roku) a od té doby jsem se tím papírem nezabýval..
Papír mi leží doma a práší se na něj. Od té doby jsem pracoval již u několika společností a i nyní jsem stále jen zaměstnancem...
Otázka, na kterou se bojím zeptat je ta, jestli mi náhodou nevnikl nějaký problém..
Jestli třeba někomu nedlužím -> finančnímu úřadu nebo tak.. ???
Já do toho opravdu vůbec nevidím a rád bych měl jistotu, že jsem si nic neprovedl, když jsem fakticky nikdy nic nepodnikal...
Prosím poraďte... Předem děkuji za reakci a omluvte prosím můj laický přístup - nemám o podnikání zatím ani šajn...
Děkuji.