Re: Zápočet v daňové evidenci(doplnění)
Ale neuvádí se v peněžním deníku daňové evidence pouze skutečně vydané a obdržené peníze ? Tudíž pouze těch 5000 rozdílu ?
Re: Zápočet v daňové evidenci(doplnění)
Správně byste měl uvést:
zápočet (doklad třeba x/ ) 10000 výdaj daňový
platba neurčena, tzn ani banka ani hotově
10000 příjem daňový
doplatek banka 5000 výdaj daňový
záleží jaký program na to použijete, mě například připadá zbytečné kvůli zápočtu rozdělovat došlou fakturu na částečnou úhradu a pak doplatek, ale správně by se to asi tak dělat nemělo. Podstatné je, že budete mít ten příjem a výdaj v celých částkách uveden, protože kdybyste měl uvedeno jen těch 5000 výdaj, tak zkreslíte obrat v příjmech.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
3. 6. 2007 14:25
Mám od firmy přijatou fakturu na 15000,- Kč, a vystavenou fakturu na 10000,-. Program mi nabízí kontace pro jednotlivé položky v peněžním deníku....bude započítávaná částka 10000,- nedaňovým příjmem a zároveň i nedaňovým výdajem(mimo daňové přiznání), a pouze částka rozdílu 5000,- bude daňovým výdajem(součástí daňových výdajů v přiznání) v peněžním deníku ?